Abdullah Bergusi'ye uygulanan işkencenin dehşet verici ayrıntıları ortaya çıktı

Siyonist rejimin zindanlarında 2003 yılından bu yana esir tutulan Filistinli mühendis Abdullah Galip Bergusi'ye yönelik sistematik işkenceler, kızı Talaa Bergusi'nin açıklamalarıyla yeniden gündeme geldi. Talaa'nın "Babam her gün saatlerce dövülüyor, vücudundaki kemiklerin büyük bölümü kırık" sözleri, işgal hapishanelerinde yaşanan vahşeti gözler önüne serdi.
Siyonist rejimin Batı Şeria'daki cezaevlerinde tuttuğu Kassam Tugayları komutanlarından Abdullah Galip Bergusi'nin sağlık durumu endişe verici bir boyuta ulaştı. Kızı Talaa Bergusi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, babasıyla kısa süre önce görüşen avukatın aktardığı işkence detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Talaa'nın ifadelerine göre, avukat görüşmeden gözyaşları içinde ayrıldı ve "gördüğü işkencenin dehşetini tarif edemediğini" belirtti. Abdullah Bergusi'nin vücudundaki kemiklerin büyük bir kısmının darp sonucu kırıldığı, her gün saatlerce demir sopalarla dövüldüğü, açık yaralarının bulunduğu ve tıbbi müdahaleden yoksun bırakıldığı ifade edildi.
"Oturarak uyuyor, sırt üstü yatamıyor"
Bergusi'nin sırt üstü yatamayacak kadar acı çektiği, yalnızca oturarak uyuyabildiği ve kilosunun 70 kilograma kadar düştüğü bildirildi. Temizlik malzemesi bulunmayan cezaevinde, diğer mahkumların yaralarını bulaşık deterjanıyla temizlemeye çalıştığı aktarıldı.
Filistin Esirler Kulübü'ne göre, özellikle 7 Ekim 2023 sonrası, işgal makamları Filistinli direnişçi liderlerin avukatlarıyla görüşmesini büyük ölçüde engelledi. Avukatlarla temas kurmalarına, diğer mahkumlarla iletişim kurmalarına izin verilmeyen bu liderler sistematik olarak darp edilmekte, tecritte tutulmakta ve sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılmakta.
"Bu bir müebbet değil, yavaş infazdır"
Gazze merkezli Esir Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise Abdullah Bergusi'nin yaşadıklarının yalnızca ağırlaştırılmış müebbet değil, aynı zamanda "yavaş bir infaz" olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Abdullah Bergusi, işgalin vahşetinin canlı bir tanığıdır. Onu kurtarmak insanî ve ahlâkî bir sorumluluktur" denildi.
Filistin Esirler Kulübü Sözcüsü Ecmel Neccar, Bergusi'nin durumunun Mervan Bergusi, Ahmed Saadat ve İbrahim Hamid gibi diğer önde gelen direnişçi liderlerin yaşadıklarıyla benzer olduğunu, tümünün sistematik olarak tecritte tutulduğunu ve sağlık haklarının ihlal edildiğini ifade etti.
Neccar ayrıca, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin 7 Ekim sonrası cezaevlerini ziyaret etmesinin tamamen yasaklandığını, Batı Şeria'daki ofislerin neredeyse tamamen işlevsiz hale getirildiğini söyledi.
"Kanı, sessizliğin utancı olacaktır"
Talaa Bergusi, yaptığı çağrıda uluslararası insan hakları kuruluşlarını göreve davet etti ve "Babam her gün işkenceye maruz kalan ama yine de boyun eğmeyen Filistin insanının sabrını temsil ediyor. Onu kurtarmak için daha ne bekleniyor?" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.