Apartmanına Şehid Yahya Sinvar ismini verdi
Gaziantep Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde yaptırdığı apartmana Şehid Yahya Sinvar ismini veren Mehmet Cahit Platin, amacının Kudüs davası uğrunda can veren yiğitlerin ismini yaşatmak olduğunu kaydetti.
Gaziantep'te yaşayan Mehmet Cahit Platin, Gazze'de yaptırdığı apartmana Şehit Yahya Sinvar'ın ismini verdi.
"Onlar Kudüs şehidi"
Yıllardır Gazze'de bir soykırım yaşandığına değinen Platin, "Allah, Şehid Yahya Sinvar ve bütün şehitlere rahmet etsin. Onlar İslam'ın şehitleridir. Bir asra yakındır Yahudiler onlara musallat olmuş onları her gün şehid ediyorlar. Binlerce şehit vermişler. Bu şehitler bizim gönlümüzde yer edinmeli, gönlümüzde sürekli yaşamalıdırlar. Aksan'ın, İslam'ın şehidi olan bu insanlar için böyle bir isim koymaya karar verdik. Bunu farkındalık olsun diye yazdık." dedi.
Peygamber Efendimizin Kudüs ve yapılan zulümler hakkındaki hadis-i şeriflerini hatırlatan Platin, bugün Gazze'ye maddi olarak sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.
"Şehitlerin ismini yaşatmak bizim görevimizdir"
Şehitlerin isimlerinin yaşatılması için bu tür çalışmaların artması gerektiğine değinen Platin, "Duyarlı olan tüm kardeşlerimizin de aynı şeyi yapmaları lazımdır. Şehid Yahya Sinvar, Şehit İsamil Haniye ve diğer şehitlerin ismi ve nerde İslam şehidi varsa onların ismini yaşatmak bizim görevimizdir bence. Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde, 'Sizden her kim bir kötülük veya çirkin bir şey görürse onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse diliyle değiştirmeye çalışsın. Ona da gücü yetmezse kalbiyle onu hoş görmeyip kabullenmesin ki bu da imanın en zayıf derecesidir.' buyuruyor. Biz oraya gidemiyoruz ama orası için bir şeyler yapabiliriz. Başka bir hadis-i şerifte ise, 'Şayet gidemez ve orada namaz kılamazsanız, kandillerini aydınlatmak için yağ gönderin.' buyuruyor. Şu an da maddi olarak destek çıkıp varsa oraya yardım göndereceğiz. Şayet gönderecek malımız yoksa bu şekilde onların isimlerini böyle yerlerde yaşatacağız. Bu zulme karşı çıkmak adına bu gibi durumlar gelecek nesillere bir ışık, bir yol olsun diye düşündüm." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yasa dışı yerleşimlerden gelen ürünlere ilişkin ticaret tedbirleri üye ülkelere sunulacak. 13 Temmuz’daki Ticaret Bakanları toplantısında seçenekler değerlendirilecek.
Siyonist işgalciler, El-Halil'deki Harem-i İbrahim Camii'nde ezan okunmasını 14'üncü gününde de engellemeyi sürdürdü. Caminin girişlerine yönelik kısıtlamalar ve idari baskılar da devam ediyor.
Gazze'de 1000 günü aşan saldırılar ve soykırıma ilişkin duygularını paylaşan Mardinli vatandaşlar, yaşananların sürmesindeki en önemli nedenlerden birinin Müslümanların sessizliği olduğunu belirterek, Gazze'nin daima gündemde tutulması ve boykotun kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.
İşgal polisinin yoğun koruması altında son bir haftada 1403 siyonist Yahudi Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Filistinli kaynaklar, baskınların işgalin mescitte yeni bir fiili durum oluşturma girişimlerinin parçası olduğunu belirtiyor.