Bakan Fidan, HAMAS yetkilisi Hayye ile görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, HAMAS'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye ile yaptığı görüşmede, bölgedeki son durumu ve ateşkes çabalarını değerlendirdi.
Türkiye, Gazze’ye yönelik siyonist saldırganlığın sona erdirilmesi ve kalıcı ateşkesin sağlanması için girişimlerini sürdürüyor.
Bu kapsamda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, HAMAS’ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede, Gazze’deki son durum ve bölgedeki insani krizin hafifletilmesine yönelik adımlar ele alındı.
Diplomatik kaynaklara göre, görüşmede Fidan, Türkiye’nin bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesi ve sivillerin korunması konusundaki kararlılığını yineledi.
Hakan Fidan’ın bu görüşmesi, Türkiye'nin HAMAS ile yürüttüğü temasların devamı olarak değerlendiriliyor.
Daha önce de Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS yetkilileriyle çeşitli görüşmeler gerçekleştirmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), 3–6 Kasım tarihlerinde Azerbaycan’ın Bakü kentinde düzenlenmesi planlanan “Avrupa Hahamlar Konferansı”na tepki gösterdi. Platform, organizasyonun kabul edilemez olduğunu belirterek Azerbaycan Hükümeti’ni konferansa ev sahipliği yapmaktan vazgeçmeye çağırdı.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde düzenlenecek "Gazze'de Abluka ve Aç Bırakma: Sessiz İşleyen Bir Soykırım Mekanizması" başlıklı panelde, Gazze’deki insani felaketin uluslararası hukuk, insan hakları ve insancıl hukuk açısından boyutları ele alınacak.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde “Gazze Kermes Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Adnan Menderes İlkokulu’nda öğretmen ve öğrencilerin öncülüğünde düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Hind Rejab İnsan Hakları Örgütü, Alman ve işgal rejimi "vatandaşlığı" bulunan bir siyonist asker hakkında, Gazze’de işlenen soykırım ve savaş suçlarına karıştığı gerekçesiyle Almanya Federal Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.