Bursa'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü

Bursa'da Gazze ile Dayanışma Platformu tarafından " Zulme Sessiz Kalma, Gazze İçin Yürüyoruz" sloganıyla yürüyüş ve basın açıklaması etkinliği yapıldı.
Dünyanın birçok ülkesinde olduğunu gibi Türkiye'de de Filistin topraklarındaki katliamlar nedeniyle işgalci rejim lanetleniyor. 7'den 70'e on binlerce kişinin katıldığı etkinlikte halk, Gazze'ye desteklerini, işgalci siyonist rejime tepkilerini gösteriyor.
Ulu Camii önünde bir araya gelen binlerce kişi, sloganlar eşliğinde 15 Temmuz (Fomara) Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca "Yaşasın Özgür Filistin! Direne direne özgür Kudüs'e, HAMAS'a selam direnişe devam, katil siyonistler hesap verecek" " Boykota devam" sloganları atıldı.
Yürüyüşün ardından hazırlanan platformda, bir program gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, basın açıklamasıyla devam etti.
Grup adına basın açıklamasını, İsmail Deviren okudu.
"Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir"
Başta ABD olmak üzere dünyanın egemen güçlerinin desteğini arkalarına alan işgalci siyonist çetenin, sadece Filistin'e değil geniş İslam coğrafyasına da gözlerini diktiğini belirten Deviren, "Unutmayalım ki, Gazze düşerse tüm ümmet düşecektir. Gazze'de ümmetin aslanları Aksa Tufanı ile vahşi çeteye karşı büyük bir cephe açmış ve işgalcinin yenilmezlik algısını yerle bir etmişlerdir. Aksa Tufanı ile açılan bu cephe göstermiştir ki israil'in, ellerinde doğru dürüst silah bulunmayan yalın ayakla savaşan mücahitlere karşı bir varlık gösteremediği ortaya çıkmıştır." dedi.
"İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır"
Siyonistlerin, ABD ve müstekbir güçlerin desteğini yanına alarak insanlık dışı bir vahşetle ve hiçbir ahlâkî kuralı gözetmeden her türlü cürmü işlemekten geri durmadıklarını söyleyen Deviren, "Kahraman mücahitler en iyilerini feda etmekten, kadın, erkek, çocuk on binlerce şehit vermekten çekinmeden cihatlarını sürdürmekte, Kudüs kurtarılıncaya kadar durmayacaklarına dair yüce Allah'a söz vermektedirler. Ey Müslümanlar! Kudüs, işgalcisi siyonistler ve destekçileri olan Haçlılar ile savaşa tutuşmuşlardır. Onlara yardım edin. Kudüs davasının savunucusu kahraman evlatlar yöneticisiyle, yönetileniyle İslam ümmeti bu varlık savaşında tereddütsüz yerini almalıdır. On binlerce şehit verme pahasına şehirlerinin yerle bir olması evsiz barksız, aç ve çıplak kalma pahasına Aksa Tufanı destanıyla siyonist cephe karşısında tarihin en büyük direnişini başlatmış bulunan kardeşlerimi bizleri bekliyor, İslam ümmetini bekliyor." diye belirtti.
"Halkı Müslüman olan ülkeler, siyonist çeteye yaptırımlar uygulamalı"
Bu soykırımın durması ve siyonist çete ve suç ortakları olan ABD ve diğer emperyalist odakların amaçlarına ulaşmasını engellemek için halkı Müslüman olan ülkelerin liderlere seslenen Deviren, "Bunun için öncelikli olarak ülkemizde iktidarın siyonist çeteye yaptırım uygulaması, israil'in enerji ihtiyacının büyük kısmını karşılayan, BOTAŞ tarafından işletilen Bakü Ceyhan hattının kapatılması, israil'e sevkiyat yapan firmalara yaptırım uygulanması, siyonizmi ve katliamları öven yaklaşımların, paylaşımların nefret suçu kapsamına alınması, israil'e gidip savaşan çifte vatandaşlığa sahip siyonistlere yaptırım uygulanması, başlıca beklentilerimizdir." ifadelerini kullandı.
"Emperyalistler, siyonistler bu katliamlarla ümmetin direncini kırmaya çalışıyorlar"
17 ay boyunca Türkiye'deki Müslümanlar olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştıklarını söyleyen Deviren, "Bundan sonra da Bursa ve Türkiye'nin her yerinden Gazze'nin yalnız olmadığını, mücahitlerin yalnız olmadığını ve Allah'ın izniyle mücahitler zafere ulaşana kadar, Gazze halkının yanında olduğumuzu haykırdık, haykırmaya devam edeceğiz. Emperyalistler, siyonistler bu katliamlarla ümmetin direncini kırmaya çalışıyorlar. HAMAS'ı tartışmaya açıyorlar. Gazze'yi boşaltma planlarına, birilerini ikna etmeye çalışıyorlar. Direnişin sonuç vermeyeceği imajını güçlendirmeye çalışıyorlar." diye konuştu.
Etkinlik, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden siyonist saldırılar, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de vicdan sahibi yürekleri harekete geçirmeye devam ediyor.
Terör siyonist rejiminin sözde ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik bir saldırı daha gerçekleştirdi. Saldırıda 20 kişi şehit olurken 246 kişi de yaralandı.
İşgalci siyonist rejim, son 48 saat içinde 7 Filistinli kadını daha alıkoyarak zindanlardaki kadın esir sayısını 47’ye çıkardı. Aralarında üniversite öğrencileri ve annelerin de bulunduğu kadınlar ağır hak ihlalleriyle karşı karşıya.
İran İslam Cumhuriyeti, siyonist rejimin ve ABD'nin nükleer tesislerini hedef alan saldırılarına karşılık olarak "Sadık Vaat 3" operasyonunun 21. dalgasını başlattı. İranlı yetkililer, bu kapsamda Hayfa, Tel Aviv, Kudüs ve güneydeki işgal bölgelerinde bulunan askeri hedeflerin karadan karaya füzeler ve gelişmiş İHA'larla vurulduğunu açıkladı.