Gazze açıklarında 9 Filistinli balıkçı esir alındı
Siyonist rejime ait savaş gemileri, Gazze açıklarında çalışan Filistinli balıkçı teknelerine saldırı düzenledi. İki ayrı olayda 9 balıkçı esir alınırken, denizdeki bir aydınlatma platformunun da hedef alındığı bildirildi.
Gazze Şeridi açıklarında faaliyet gösteren Filistinli balıkçılar, siyonist rejime ait savaş gemilerinin saldırısına maruz kaldı. Yerel kaynaklar, saldırıların Deyr el-Belah'ın batısı ile Gazze kenti açıklarında meydana geldiğini ve toplam 9 balıkçının esir alındığını aktardı.
Balıkçılar Komitesi Başkanı Zekeriya Bekr, işgalcilerin tekneleri denizde takip ederek durmaya zorladığını ve ardından balıkçıları esir aldığını belirtti.
Bekr, saldırılar sırasında savaş gemilerinden yoğun ateş açıldığını ve balıkçı teknelerinin uzun süre takip edildiğini söyledi. Yaşananların, Gazze'deki balıkçılık faaliyetlerini hedef alan baskıların bir parçası olduğunu vurgulayan Bekr, yüzlerce ailenin geçimini sağladığı sektörün giderek daha büyük bir tehdit altında kaldığını kaydetti.
Öte yandan denizde kullanılan bir aydınlatma platformunun kaybolduğu, balıkçılar arasında bunun savaş gemileri tarafından patlatılmış olabileceğine dair güçlü şüphelerin bulunduğu aktarıldı. Olayın doğrulanması için incelemelerin sürdüğü belirtildi.
Gazze'de yıllardır deniz alanına yönelik kısıtlamalarla karşı karşıya kalan balıkçılar, sık sık ateş açılması, alıkoymalar ve teknelere el konulması gibi uygulamalara maruz kalıyor. İnsan hakları kuruluşları ise uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirttikleri bu uygulamaların sona erdirilmesi ve Filistinli balıkçıların güvenli şekilde çalışabilmesi için çağrılarını sürdürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kassam Tugayları, Gazze Tugayı'nın hazırlık ve eğitim biriminin komutanı olduğu belirtilen Azzam Halil el-Hayya'ya ait görüntüleri paylaştı. Yayımlanan görüntülerde el-Hayya'nın direniş güçlerinin eğitim faaliyetlerini takip ettiği ve sahadaki çalışmalarına ilişkin kesitler yer aldı.
HAMAS, işgalcilerin Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde sürdürdüğü ev ve iş yeri yıkımlarına tepki göstererek, son olarak El Halil'de onlarca ticari ve konut yapısının yıkımla karşı karşıya bırakıldığını belirtti. Hareket, uygulamaların Filistinlileri topraklarından koparmayı amaçladığını vurguladı.
Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen bir grup siyonist Yahudi, kutsal mabedin avlularında Talmud ritüelleri gerçekleştirdi. Baskının, işgalcilerin yoğun önlemleri eşliğinde yapıldığı bildirildi.