Gazze'de çifte suikast: Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri komutanları şehit edildi
Sözde ateşkesi bir kez daha hiçe sayan siyonist rejim, Gazze'de düzenlediği hava saldırılarıyla Kassam Tugayları komutanı Muhammed el-Huli ile Kudüs Seriyyeleri komutanı Eşref el-Hatib'i şehit etti. Aynı saldırılarda komutanların aile fertleriyle birlikte toplam 11 Filistinli şehit oldu.
Gazze Şeridi, ateşkes anlaşmasına rağmen siyonist rejimin suikast ve hava saldırılarıyla yeniden kana bulandı. Perşembe günü düzenlenen saldırılarda Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Muhammed el-Huli ile Kudüs Seriyyeleri komutanı Eşref el-Hatib şehit edildi. Gün boyu süren saldırılarda toplam 11 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Yerel kaynaklara göre, siyonist rejim ilk olarak Deyr el-Belah kentinde el-Huli ailesine ait evi hedef aldı. Saldırıda Kassam Tugayları'nın "orta bölge tugayı" komutanlarından Muhammed el-Huli, ailesinden 3 kişiyle birlikte şehit düştü. Saldırı sonrası sivil savunma ekipleri enkaz altından 4 şehidin naaşını çıkardı. El-Huli'nin daha önce birçok suikast girişiminden sağ kurtulduğu belirtildi.
Saatler sonra bu kez Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir ev hedef alındı. Düzenlenen hava saldırısında Kudüs Seriyyeleri komutanlarından Eşref el-Hatib ve eşi şehit oldu. Ağır yaralanan bir Filistinli de daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Şehitlerin naaşları El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne kaldırıldı.
Aynı gün Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlenen saldırılarda, Reşid Sahil Yolu, Deyr el-Belah ve Gazze kentinin batısı da hedef alındı. Sağlık kaynakları, perşembe sabahından bu yana düzenlenen saldırılarda en az 11 Filistinlinin şehit edildiğini, çok sayıda yaralının hastanelere sevk edildiğini bildirdi.
Saldırılar, 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının açık bir ihlali olarak kayda geçti. Yerel yetkililere göre ateşkes sürecinde şimdiye kadar yüzlerce ihlal yaşanırken, bu dönemde şehit edilen Filistinlilerin sayısı 450'nin üzerine çıktı.
HAMAS yaptığı açıklamada, Deyr el-Belah'taki saldırıyı "yeni bir savaş suçu" olarak niteleyerek, siyonist rejimin ateşkesi bilinçli şekilde sabote ettiğini vurguladı. Açıklamada, saldırıların işgalci rejimin yeniden kapsamlı bir saldırı dalgasına zemin hazırlama çabasının göstergesi olduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, hareketin yaklaşan yasama seçimlerine mümkün olan en geniş ulusal ittifakla katılmak istediğini belirterek, seçimlerin Filistinli güçlerin üzerinde uzlaşacağı gerçek bir siyasi sistemin kurulmasına ve tüm ulusal meseleleri birlikte yönetecek birleşik bir liderliğin önünün açılmasına vesile olması gerektiğini söyledi.
Filistinli direniş grupları, yasama seçimlerine girecek geniş tabanlı ulusal ittifakın kurulmasını desteklediklerini açıklayarak seçimlerin bölünmüşlüğün sona erdirilmesi ve Filistin siyasi yapısının yeniden düzenlenmesi için fırsata dönüştürülmesi çağrısında bulundu.
Batı Şeria'nın El Halil kentinde işgalcilerin düzenlediği baskınlarda 4 Filistinli esir alındı. El Halil'in farklı bölgelerine askeri kontrol noktaları kuran işgalciler, çok sayıda ana ve tali yolu da kapattı.
Filistin Bilgi Merkezi'nin verilerine göre işgalciler ve Yahudi çetelerin 14-20 Ağustos döneminde Batı Şeria'da gerçekleştirdiği ihlallerin sayısı 1840'a ulaştı. Bir haftada 164 Filistinli esir alınırken 77 kişi yaralandı, 262 ev baskını gerçekleştirildi.