Gazze'de katliam ve soykırım: 37 bin 431 şehid

İşgalci siyonist rejimin Gazze'ye düzenlediği saldırılarda şehid olan Filistinlilerin sayısının 37 bin 431'e yükseldiği belirtildi.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 258 gündür devam ediyor.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalcilerin son 24 saatte Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 35 kişinin şehid olduğu, 130 kişinin yaralandığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 37 bin 431 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Yaralıların sayısının ise 85 bin 653'e çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler, siyonist rejimin Gazze’deki zorla göç politikasının kapsamını genişlettiğini ve şu anda bölgenin yaklaşık yüzde 85’inin tahliye emri ya da askeri alan ilanı altında olduğunu bildirdi.
Gazze Vakıflar Bakanlığı, işgalci saldırıların sürmesiyle birlikte Gazze Şeridi'nde mezar yerlerinin tükendiğini ve halkın şehitlerini okul, hastane ve ev bahçelerine defnetmek zorunda kaldığını duyurarak acil yardım çağrısı yaptı.
Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), bu sabah Gazze'de "Vefa için Özgürlük" esir takasıyla serbest kalan üç direnişçinin şehit edilmesini kınayarak, işgalcilerin Filistin direnişini susturamayacağını vurguladı.
Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, siyonist işgalcilerin son 48 saat içinde 26 farklı katliam gerçekleştirdiğini ve bu saldırılarda en az 300 Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu. Saldırılar özellikle kadın, çocuk ve açlıkla mücadele eden sivilleri hedef aldı.