Gazze'de şehit sayısı 73 bin 438'e yükseldi
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 7 Filistinlinin daha şehit olduğunu, 10 kişinin yaralandığını açıkladı. Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de şehit olanların toplam sayısı 73 bin 438'e, yaralı sayısı ise 174 bin 447'ye çıktı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin saldırıları nedeniyle son 24 saatte 7 Filistinlinin şehit olduğunu, 10 kişinin yaralandığını bildirdi.
Bakanlığın günlük istatistik raporuna göre hastanelere ulaştırılan şehitlerden 5'i yeni saldırılarda hayatını kaybederken, 2 kişi ise daha önce aldığı yaraların etkisiyle şehit oldu.
Sağlık Bakanlığı, çok sayıda şehidin enkaz altında ve yollarda bulunduğunu, işgalcilerin saldırıları nedeniyle bölgedeki sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin bu kişilere ulaşarak cenazeleri çıkaramadığını belirtti.
Bakanlığın verilerine göre, 7 Ekim 2023'te başlayan saldırılardan bu yana Gazze'de şehit olan Filistinlilerin sayısı 73 bin 438'e, yaralıların sayısı ise 174 bin 447'ye yükseldi.
Ateşkesin 11 Ekim'de yürürlüğe girmesinden bu yana ise 1303 Filistinli şehit oldu, 4 bin 336 kişi yaralandı. Bu dönemde enkaz altından çıkarılan cenaze sayısı da 814'e ulaştı.
Bölgede halen enkaz altında ve ekiplerin ulaşamadığı noktalarda çok sayıda şehidin bulunduğu belirtilirken arama ve kurtarma çalışmalarının sürmesi nedeniyle can kaybının daha da artabileceği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Şehit Cenazelerini Geri Alma Ulusal Kampanyası ve Esir Kurumları, işgalcilerin cenazelerini alıkoyduğu kimliği belirlenmiş 799 şehidin bulunduğunu, bunların 256'sının "numaralı mezarlıklarda", 99'unun esirlerden ve 81'inin çocuklardan oluştuğunu açıkladı.
Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Batı Şeria'da siyonistlerin Filistinlilerin can ve mal güvenliğini hedef alan saldırılarının bu yıl ayda ortalama 200'ün üzerine çıktığını, bunun şimdiye kadar kaydedilen en yüksek aylık ortalama olduğunu açıkladı.
Siyonist rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da 18 yeni nüfuz bölgesini onaylayarak yeni yerleşim birimleri ve yasa dışı yerleşim noktalarının genişletilmesinin önünü açtığı bildirildi.