HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vicdan gemilerinin güvenliği tüm parlamentoların sorumluluğundadır
Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Global Sumud Filosu Parlamenterler Kongresi'ne katılan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Gazze'ye doğru yola çıkan "vicdan gemileri" ve parlamentoların sorumlulukları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Dünyanın dört bir yanından milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen kongrede konuşan Dinç, Gazze'deki ablukayı kırmak ve Filistin'in haklı ile meşru davasının yanında yer almak adına bir araya geldiklerini belirtti.
Dinç, "Şu an Global Sumud Filosu denizde, vicdan gemilerimiz gidiyor. İnşallah bugün burada somut kararlar alınır." dedi.
"Parlamentolar görevlerini yeteri kadar yapmıyor"
Yaşanan süreçte meclislere büyük görevler düştüğünün altını çizen Dinç, sivil inisiyatiflerin harekete geçmesinin temel nedenine dikkat çekerek, "Bugün vicdan gemilerinin denizde yer almalarının en büyük sebebi aslında parlamentoların yeteri kadar görevlerini yapmadıklarından dolayıdır." ifadelerini kullandı.
"Soykırımı durduracak kararlar alınmalı"
Milletvekilleri olarak bulundukları ülkelerin meclislerine baskı yapmaları gerektiğini vurgulayan Dinç, meclislerin Gazze'deki soykırımı durduracak somut adımlar atması gerektiğini kaydetti.
Dinç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Son olarak şunu söyleyeyim; özellikle şu an Global Sumud Filosu denizin üzerinde yelken açmış Gazze'ye gidiyor. Bunların güvenliği de tüm meclisin ve parlamentoların sorumluluğundadır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
10 Ekim 2025’te yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarda şehit sayısı bini aştı.
Filistinli esir ve siyasal aktivist Lama Hatır, siyonist rejim hapishanelerinde kadın esirlere yönelik darp, çıplak arama, hücre cezası ve ağır kötü muamele uygulandığını anlattı.
Nablus'un güneyindeki Beyta beldesinde sabaha karşı Yahudi çeteler evlere baskın yaptı, çıkan olaylarda 4 Filistinli yaralandı.
Tubas'ın doğusunda yürütülen "Kızıl İp" adlı yol ve duvar projesinin, geniş tarım arazilerini tahrip ettiği, su hatlarını kestiği ve Ürdün Vadisi üzerindeki kontrolü sıkılaştırdığı belirtiliyor.