İşgal rejimi, Gazze'de bir aracı hedef aldı: 5 şehit
siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde bir aracı hedef alması sonucu en az 5 Filistinli şehit oldu.
Aksa Şehitleri Hastanesi'nden yapılan açıklamada, aracın hedef alınması sonucu katledilen 5 kişinin ve çok sayıda yaralının hastaneye getirildiği belirtildi.
Gazze'deki Sivil Savunma Teşkilatından yapılan açıklamada ise siyonist işgal rejiminin, Gazze'deki Megazi Mahallesi yakınında bölgede bir aracı hedef aldığını şehit ve yaralıların olduğu aktarıldı.
Hedef alınan araçta bulunan kişilerin kimliklerine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistinli yerel kaynaklar, Cenin kentinde işgalcilerin bir eve düzenlediği baskın sırasında açtığı ateş sonucu Fethi Hazım'ın şehit olduğunu bildirdi.
Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, siyonist rejimin Gazze'deki ateşkesin uygulanmasına yönelik yol haritasını reddetmesini "son derece tehlikeli" olarak nitelendirerek, ABD Başkanı Donald Trump'ın planının daha önce varılan mutabakatlar doğrultusunda hayata geçirilmesi için çalışmayı sürdüreceklerini açıkladı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısının 73 bin 400'e, yaralı sayısının ise 174 bin 312'ye yükseldiğini açıkladı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi çeteler, işgalcilerin koruması altında yeni yerleşim noktaları kurup mevcut noktaları genişletirken Filistinlilerin evlerine, araçlarına, tarım arazilerine ve altyapısına yönelik saldırılarını sürdürüyor.