İşgalciler, direniş eyleminin ardından Tulkerem'i kuşatma altına aldı

Tulkerem'de işgalci askerlere yönelik direniş eyleminin ardından siyonist rejim şehri ablukaya aldı. Evler ve iş yerleri basıldı, onlarca Filistinli esir alındı.
Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerem kenti, siyonist rejimin geniş çaplı baskınlarına sahne oldu. Perşembe günü sabah saatlerinde işgalci birliğe yönelik direniş eyleminde iki asker yaralandıktan sonra, şehir tamamen kuşatma altına alındı.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, siyonist rejim güçleri kentin güney ve doğu girişlerindeki demir kapıları kapatarak araç geçişlerini engelledi. Ardından işgalciler, şehir merkezindeki dükkânlara baskın düzenleyerek içeride bulunan herkesi esir aldı. Filistinlilerin bir kısmı elleri bağlı şekilde sıraya dizilerek yürütüldü ve sorgulama için askeri noktalara götürüldü.
Baskınlar sırasında çok sayıda iş yeri talan edildi, güvenlik kameralarının kayıtlarına el konuldu. Ayrıca kente ek askeri araçlar ve bir buldozer sevk edildi.
Saldırının arka planında ise direnişin ortak eylemi vardı. HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Tulkerem yakınlarındaki "Nitsani Ouz" askeri geçiş noktasında işgalci bir aracı ağır patlayıcıyla hedef aldıklarını duyurdu. Patlamada en az iki asker yaralandı.
Baskınların gece boyunca devam ettiği ve şehirde tansiyonun giderek yükseldiği bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.