Nepal'deki protestolarda 30 ölü, bin 33 yaralı

Nepal’de sosyal medya yasağıyla başlayan protestolarda ölü sayısı 30'a, yaralı sayısı bin 33'e yükseldi.
Nepal Sağlık Bakanlığı, gösterilerde ölü sayısının 30’a yükseldiğini, bin 33 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Sosyal medya yasağıyla başlayan ve polisin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmasıyla büyüyen olaylar, son yılların en kanlı protestoları olarak kayıtlara geçti.
Protestolar, Başbakan Prasad Sharma Oli ve birçok bakanın istifasının ardından hafifledi.
Gösteriler sırasında Parlamento binası, bakanların evleri ve eski başbakan Oli’nin özel konutu ateşe verildi.
Göstericiler, geçici başbakan olarak eski Yargıtay Başkanı Sushila Karki’yi önerdi.
Karki, yaptığı açıklamada, “Bana teklif ettiklerinde kabul ettim” dedi.
Hapishane tesislerine baskın düzenleyen protestocuların idari binaları ateşe vermesi ve geçişleri açık bırakması sonucu ülke genelinde 25'ten fazla hapishaneden toplamda 15 bini aşkın mahkum kaçtı.
Mahkumlardan neredeyse yarısının kaçtığı bir ıslahevinde polisin ateş açması sonucu 5 mahkum hayatını kaybetti.
Ordunun kaçmaya çalışanlara müdahale ettiği bir başka hapishanede ise 10'dan fazla mahkum yaralandı.
Nepal’de sosyal medya yasağıyla başlayan protestoların ardından ordu, protestocularla geçici lider belirlemek üzere masaya oturuyor.
Gösterilerde devlet binaları ateşe verilirken, öfkeli kalabalık bakanları sokaklarda kovalayıp ordu helikopterleriyle kaçmaya zorladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Kudüs dâhil olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine baskınlar düzenleyerek en az 30 Filistinliyi alıkoydu.
Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik soykırım saldırıları 706 gündür sürüyor. Son 24 saatte 72 kişi daha şehit oldu, 356 kişi yaralandı.
Mersin'de Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek ve Sumud Filosuna moral ve destek amacıyla düzenlenen programda bebek ve çocukların fotoğrafları sergilendi.