Rusya: israilin işgalci olması nedeniyle meşru müdafaa hakkı yok

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, "Yapabildikleri tek şey, israilin meşru müdafaa hakkı olduğunu iddia etmek ancak onların işgalci bir güç olarak böyle bir hakkı yok." dedi.
Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nebenzya, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin olağanüstü özel oturumunda yaptığı konuşmada "Mevcut şiddet dalgasını durdurmaya yönelik acil görevleri çözmenin yanı sıra, çatışmanın siyasi çözümü için somut kolektif eylemlere yönelik bir strateji üzerinde derhal anlaşmaya varılmasının gerekli olduğunu" söyledi.
Siyonist rejimin işgalci devlet olması nedeniyle mevcut çatışmada meşru müdafaa hakkı olmadığına dikkat çeken Nebenzya, "Ayrıca, tamamen farklı durumlarda insani hukuka saygı gösterilmesi çağrıları yapan, soruşturma komisyonları oluşturan, yıllar boyunca uygulanan şiddeti durdurmak için ancak son çare olarak güç kullananlara yaptırımlar uygulayan ABD ve müttefiklerinin ikiyüzlülüğü üzerinde durmadan edemeyeceğim" diye konuştu.
Nebenzya, "Ve bugün diğer bölgesel bağlamlarda öfkeyle eleştirildiğinden kat kat daha büyük olan Gazze'deki korkunç yıkımı, hastaneler de dahil olmak üzere sivil hedeflere yönelik saldırıları, binlerce çocuğun ölümünü ve tam bir abluka altındaki sivil halkın korkunç acılarını görünce, onlar ağızları su doluymuş gibi susuyor. Yapabildikleri tek şey, israilin meşru müdafaa hakkı olduğunu iddia etmek, ancak Uluslararası Adalet Divanı'nın (BM) 2004'teki tavsiye niteliğindeki görüşüyle de teyit edildiği gibi onların işgalci bir güç olarak böyle bir hakkı yok." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.