Siyonist işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

Siyonist Yahudiler, sözde polislerin koruması altında Mescid-i Aksa'ya bir kez daha baskın düzenledi.
Yahudi gasıplar, Talmudik ritüellerini gerçekleştirmek için Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e gruplar halinde girdi.
Siyonist işgalciler, sözde polislerin koruması altında kışkırtıcı turlar ve Talmudik ayinler gerçekleştirdi.
Siyonist işgal rejimi sözde polisi, baskın süresince Yahudileri korumaya aldı.
Görgü tanıkları işgal polisinin Eski Kudüs Şehri'ni karakola çevirdiğini, yüzlerce personelini başta Mescid-i Aksa ve Eski Şehir kapılarında olmak üzere sokaklara konuşlandırdığını, ibadet edenlerin girişine kısıtlama getirdiğini belirtti.
Dün de en az 370 işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.