Siyonist rejim Gazze'de ateşkesi yine ihlal etti: 4'ü kadın 5 şehit
İşgal ordusu, Gazze Şeridi’nde yürürlükte olan ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam ediyor. Gazze şehrinin batısında bir apartman dairesine düzenlenen hava saldırısında 4'ü kadın 5 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
Tıbbi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, sabaha karşı savaş uçakları Gazze'nin batısındaki bir yerleşim yerini hedef aldı.
Bir apartman dairesine düzenlenen hava saldırısında 4'ü kadın 5 Filistinli şehit oldu.
Saldırıda aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı.
Filistin medyası, işgal güçlerinin kentin batısına bir dizi hava saldırısı düzenlediğini, eş zamanlı olarak Gazze'nin doğusundaki Et-Tuffah mahallesinde de binaları havaya uçurduğunu bildirdi.
Saldırılar yalnızca Gazze merkezinde değil, şeridin genelinde hız kesmeden devam etti:
Nuseyrat mülteci kampının doğusundaki El-Işrin caddesinde, bir insansız hava aracının (İHA) sivillerin üzerine ateş açması sonucu bir Filistinli yaralandı.
Topçu birlikleri Han Yunus kentinin doğu mahallelerini bombaladı. Eş zamanlı olarak kentin kuzeydoğusundaki El-Karara bölgesinde askeri araçlardan yoğun ateş açıldı.
Refah'ın batısındaki El-Mevasi bölgesinde de askeri araçlardan açılan yoğun ateş sonucu bölgedeki gerilim yeniden tırmandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dünya Sağlık Örgütü'nün Filistin Temsilcisi Rainehilde van de Weerdt, Gazze'de sağlık sektörünün ağır bir krizle karşı karşıya olduğunu belirterek, tıbbi ekipmanların yüzde 60'ının bölgeye girişine izin verilmediğini açıkladı. Yetkili, ilaç ve tıbbi cihazlara yönelik kısıtlamaların hastaların tedaviye erişimini ciddi şekilde engellediğini söyledi.
Albanese “israil kültürünün öğretilmesi toplumun israilleştirilmesinin parçası” dedi.
Ramallah’a bağlı Kuber beldesinde işgalcilerin düzenlediği silahlı saldırıda 19 yaşındaki Emin en‑Netşe şehit olurken sağlık ekiplerinin yaralılara ulaşması engellendi. Aynı gün içinde Yebrud ve Beyta’da 2 Filistinli darbedildi.