Yine yardım noktasında katliam: En az 50 şehit, yüzlerce yaralı

Siyonist rejim, bir kez daha Gazze'nin güneyinde yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldı. Han Yunus ve Refah'ta düzenlenen saldırılarda en az 50 kişi şehit oldu, yüzlerce kişi yaralandı.
Siyonist işgalciler, Gazze'nin güneyinde insani yardım almak için sıraya giren Filistinlilere yönelik yeni bir katliam gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Han Yunus ve Refah'taki yardım noktalarına açılan ateş sonucu onlarca kişi şehit oldu, yüzlerce sivil de yaralandı.
Tıbbi kaynaklardan edinilen bilgilere göre, işgal ordusunun Han Yunus'taki "tahliye kavşağı" olarak bilinen noktada insani yardım bekleyen sivilleri hedef alması sonucu en az 50 kişi şehit oldu. Aynı saatlerde, Refah'ın batısındaki "Küçük Kulübeler" bölgesinde yardım için bekleyen sivillere de ateş açıldı. Bu saldırıda da çok sayıda şehit ve yaralı olduğu bildirildi.
2 Mart 2025'ten bu yana tüm kara geçişlerini ve sınır kapılarını kapatan siyonist rejim, Gazze'ye gıda, ilaç ve yakıt girişini engelleyerek halkı açlıkla terbiye etmeye çalışıyor. Yardımların tek adresi haline gelen noktalarda ise haftalardır ölüm pususu kuruluyor.
Birleşmiş Milletler kaynaklarına göre, bu yardım dağıtım noktaları işgalciler tarafından kasten hedef alınarak siviller zorla göçe sürükleniyor. 27 Mayıs'tan bu yana sadece yardım noktalarında yaşanan saldırılarda en az 350 kişi şehit oldu, onlarcası da ağır yaralandı.
Özellikle Amerikan ve siyonist rejim menşeili "Gazze İnsani Yardım Vakfı" aracılığıyla dağıtılan yardımların yapıldığı bölgeler, uluslararası kuruluşlar tarafından meşruiyeti sorgulanan alanlar olarak kayda geçti. Bu yardım noktaları, halkın hem açlığa mahkûm edildiği hem de aşağılandığı ölüm tuzaklarına dönüşmüş durumda.
7 Ekim 2023'ten bu yana süren işgal saldırılarında siyonist rejim, 184 binden fazla Filistinliyi ya şehit etti ya da yaraladı. Bunların büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. 11 bini aşkın kişi hâlâ enkaz altında kayıp. Gazze'deki toplu kıtlık koşulları ise çocuk ölümlerini her geçen gün artırıyor.
Uluslararası toplumun çağrılarını hiçe sayan siyonist rejim, Uluslararası Adalet Divanı'nın "soykırımı durdurun" kararlarına rağmen insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi ile yürütülen çalışmalar kapsamında Bingöl merkezde Borsa İstanbul Sarayiçi İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Gazze’de yetim kalmış 20 çocuğa sponsor oldu.
Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, işgalci rejimin mevcut olayları bahane ederek Aksa'yı kapattığını belirterek, bunun Müslümanların ibadet hakkına yönelik açık bir saldırı olduğunu vurguladı. Sabri, işgalcilerin bu adımla Aksa üzerindeki kontrolünü artırmaya çalıştığını ifade etti.
HAMAS, siyonist rejimin Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik son saldırısını "ABD’nin denetiminde yürütülen bir ölüm tuzağı" olarak niteledi. Hareket, işgalcinin gıda dağıtım noktalarını toplu infaz alanlarına dönüştürdüğünü ve bunun soykırım politikasının parçası olduğunu vurguladı.
İslami Cihad Hareketi, Han Yunus'ta yardım almak için bekleyen sivillerin hedef alınarak en az 50 kişinin şehit edildiği, 200'den fazlasının yaralandığı saldırının soykırım niteliğinde olduğunu belirterek ABD'yi doğrudan suçladı.