Bursa'da sabah namazı için önemli değişiklik

Bursa'da her yıl olduğu gibi, bu yıl da sabah namazı saati değişti. Bursa İl Müftülüğü, şehrin sanayi merkezi olmasından ve namaza giden çalışanların mesai saatlerini etkilememesinden dolayı bu kararı aldığını belirtti.
Sanayinin yoğun olduğu ve erken saatlerde mesai telaşının yaşandığı Bursa’da vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine İl Müftülüğü de sabah ezanının 1 Kasım 2024 tarihinden 1 Nisan 2025 tarihine kadar imsak vaktinin girmesiyle birlikte okunacağını açıkladı.
Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bir değerlendirme yapan müftülük, şehir genelinde uygulanmak üzere önemli bir karara imza attı. Sabah namazı ezanının imsak vaktinde okunması kararı Bursa’da 1 Kasım itibariyle resmen yürürlüğe girecek.
"Müftülük açıklama yaptı"
İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; "İlimizin bir sanayi şehri olması ve kış mevsiminde sabah namazı vaktinin mesai saatlerine yakın bir zamana denk gelmesi nedeniyle, çalışan vatandaşlarımız sabah namazını camide cemaatle kılmaya katılamadıklarını ifade etmekte ve geçmiş yıllarda olduğu gibi sabah ezanının imsak vaktinde okunmasını talep etmektedirler. Bu itibarla; 1 Kasım 2024 - 1 Nisan 2025 arasında sabah ezanları imsak vaktinde okunup, ezandan 30 dakika sonra sabah namazı kılınacaktır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’da bu yıl yaşanan düşük fıstık rekoltesi, fiyatları rekor seviyelere taşıdı. Geçen yıla göre yüzde 70’e varan ürün kaybı yaşanırken, kavlama ve işleme tesislerinde durgunluk dikkat çekiyor.
Kent genelinde yapılan “Huzur İstanbul” uygulamasında 347’si aranan kişi olmak üzere toplam 830 kişi gözaltına alındı.
Aylardır yağış almayan Bursa’da, beklenen sağanak sonunda etkisini gösterdi. Kuraklık ve yangınlarla mücadele eden kentte, yağmur hem serinlik getirdi hem umut oldu.
Meteoroloji, Dörtyol ve Payas'ta önümüzdeki iki saat boyunca etkili olması beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle sel ve su baskını riskine karşı vatandaşları uyardı.