47 ilde DAİŞ operasyonu: 298 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DAİŞ'e yönelik 47 ilde yürütülen operasyonlarda toplam 298 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, operasyonların son iki haftadır emniyet ve jandarma ekiplerince aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.
Emniyet birimlerince; Adana, Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu birçok ilde Cumhuriyet Başsavcılıkları, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlarda örgüt içerisinde faaliyet yürüten ve finansal destek sağladığı belirtilen 159 şüpheli gözaltına alındı.
Jandarma ekiplerinin Aksaray, Artvin, Burdur, Eskişehir, Iğdır, Van ve Zonguldak dahil olmak üzere birçok ilde gerçekleştirdiği çalışmalarda ise 139 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin örgüte finansman sağladıkları ve propaganda faaliyetlerinde bulundukları ifade edildi.
Operasyonlar sırasında ruhsatsız silahlar, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.
Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliği için operasyonlarımız aralıksız devam edecek" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde, otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’da Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dicle EDAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Temmuz 2025 Çarşamba günü kent genelinde planlı bakım, onarım ve tadilat çalışmaları kapsamında birçok ilçede elektrik kesintisi uygulanacak.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde gerçekleştirdiği gıda denetimlerinde büyük marketlerde şok edici sonuçlarla karşılaştı.
Şanlıurfa-Diyarbakır kara yolunda meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.