6'ncı Yargı Paketi Resmi Gazete'de

Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.
TBMM'de 23 Haziran'da kabul edilen ve kamuoyunda "6. Yargı Paketi" olarak bilinen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kanun ile fiyatları etkileme suçunda hapis cezasının alt sınırı 3 aydan 1 yıla, üst sınırı da 2 yıldan 3 yıla çıkarıldı.
Stokçuluk suçunda da hapis cezasının alt sınırı 6 aydan 1 yıla, üst sınırı ise 2 yıldan 3 yıla yükseltildi.
Her iki suçun da örgütlü işlenmesi halinde söz konusu cezalar bir buçuk kata kadar artırılabilecek. Böylece, fiyat etkileme ve stokçuluk suçu işleyenler hakkında tutuklama kararı verilebilecek.
Kanun teklifi ile yargıda hâkim ve savcı yardımcılığı müessesesi getirildi. Hâkim ve savcı yardımcılığı süresi 3 yıl olacak.
Hâkim ve savcıların, birinci sınıfa ayrılması için en az 3 meslek içi eğitim programına katılması gerekecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ankara'da binlerce kişi, "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş gerçekleştirerek işgalci siyonistlerin soykırımını telin etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynağının sorgulanması gerektiğini belirterek, "Kaynağına bakmak ve kaynağının güvenilir olup olmadığından emin olmak en temel düstur olmalı." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’i kabulünde İspanya’nın işgalci rejimin "Gazze’deki soykırımına karşı dirayetli ve onurlu bir duruş sergilediğini" belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde bir araya geldi.