Adana’da eşek sayısı yok olma noktasına geldi

TÜİK verilerine göre 1991’de Türkiye genelinde 943 bin 751 olan eşek sayısı 2023'te 74 bin 704’e gerilerken Adana'da ise yok olma noktasına geldi.
Geçmişte tarım ürünlerinin taşınmasında yaygın olarak kullanılan eşekler, günümüzde Adana’da yok olma noktasına geldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri, eşek sayısında ülke genelinde yaşanan dramatik düşüşün Adana’da da etkisini gösterdiğini ortaya koydu.
1991 yılında Türkiye genelinde 943 bin 751 olan eşek sayısı, yıllar içinde büyük bir azalış gösterdi.
2023 yılı itibarıyla bu sayı 74 bin 704’e kadar geriledi.
Söz konusu düşüş Adana’da da kendisini hissettirdi.
Kentte yapılan son sayımlara göre günümüzde yalnızca 689 eşek kaldığı belirlendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana Valiliği, AK Parti il binası önünde oturma eylemi yapan Mavi Marmara Gazisi F.Ş.’ye yönelik iddialar üzerine açıklama yaptı.
Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı 350 haneli Yaprakbaşı (Barê) Mahallesi sakinleri, elektrik kesintileri, susuzluk ve yol sorunlarının tarımı ve günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirtti.
Edirne'de bulunan Hamzabeyli Sınır Kapısından çıkarak Bulgaristan üzerinden Almanya'ya yük götüren tırda gizlenen bin 871 parça antika sikke ve ok ele geçirildi.
Yüreğir’de hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü, polisin çalışmasıyla yakalandı.