Adana'da yangın söndürme uçağı düştü: 2 pilot yaralı

Adana’da yangın söndürme uçağının Seyhan Barajı’ndan su alımı yaptığı esnada düşmesi sonucu 2 pilot yaralandı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adana’nın Çukurova ilçesinde kırsal alanda başlayıp ormana sirayet eden yangına müdahale eden yangın söndürme uçağımız, Seyhan Barajı’ndan su alımı yaparken henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır" dedi.
Uçakta görevli iki pilotun sağ olarak kurtulduğunu belirten Yumaklı, "Yeşil vatanımızı canı pahasına koruyan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
Vali Yavuz Selim Köşger ise kentte çıkan orman yangınına müdahale için havalanan yangın söndürme uçağının, su almak için Seyhan Baraj Gölü üzerinde bulunduğu sırada düştüğünü söyledi.
Uçaktaki mürettebatın deniz polisince karaya çıkarıldığını aktaran Köşger, "Biri yabancı uyruklu olmak üzere iki pilotumuzun sağlık durumu iyi. Ambulansla hastaneye sevk edildiler. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. (İLKHA)
Adana’nın Çukurova ilçesinde kırsal alanda başlayıp, ormana sirayet eden yangına müdahale eden bir yangın söndürme uçağımız, Seyhan Barajı’ndan su alımı yaparken henüz bilinmeyen bir nedenle kırıma uğramıştır.
Çok şükür uçakta görevli iki pilotumuz sağ olarak kurtulmuştur.…
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı bulutlu hava hâkim olurken, Marmara'nın güneydoğusu, Akdeniz'in Toroslar mevkii ve Karadeniz'in bazı iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuzeyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olunmalı.
Türkiye'nin çeşitli ülkelerdeki büyükelçilik görevlerine yeni atamalar yapıldı. Ayrıca, farklı bakanlıklarda ve kurumlarda üst düzey atamalar gerçekleşti.
Bursa İnegöl'de bir fabrikada gıda zehirlenmesi şüphesiyle 24 kişi hastaneye kaldırıldı.
Balıkesir'in Karesi ilçesinde, otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.