“Adıyaman’da kitap okuma oranında artış var”

Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Adıyaman’da kitap okuyan kişi sayısının giderek arttığını söyledi.
Adıyaman İl Halk Kütüphanesi, geçici olarak taşınmış olduğu yerde farklı etkinlikler ile vatandaşların okuma azmini artırmaya çalışıyor. Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, yaptığı açıklamada, Adıyaman’da düzenledikleri etkinlikler sayesinde okuma oranın artığını belirtti.
Haftanın 6 günü akşam saat 22.00’a kadar halka hizmet veren kütüphanede; ailelere, muhtarlara, kadınlara ve çocuklara yönelik farklı gün ve tarihlerde okumaya yönelik etkinlikler düzenleniyor.
Adıyaman İl Halk Kütüphanesi Müdürü Filiz Karabulut, Adıyaman’ın okuma sıralaması bakımında nüfus baz alınmadığında Türkiye genelinde 39’uncu sırada, kültürel etkinlikler sıralamasında da ise 10’uncu sırada olduğunu söyledi.
Her geçen dönem kitap ile tanışan kişi sayının arttığını söyleyen Karabulut, 2017 yılı birinci dönem kayıtlı üye sayısının 11 bin 203 kişiden 13 bin 12 kişiye çıktığını, emanet kitap alan kişi sayısının 27 bin 949’dan 29 bin 950 kişiye yükseldiğini belirtti.
Karabulut, 2017 yılı birinci dönem kitap sayısının 45 bin 950’den 55 bin 512’ye çıkarak artış sağladığını kaydetti.
Kütüphanede bir dizi etkinlikler düzenlediklerini, amaçlarının ise kitapları ve okumayı ön plana çıkarmak olduğunu ifade eden Karabulut, “Kütüphanedeki etkinliklerimiz kapsamında amacımız, aile birliğinin sağlanması konusunda okumanın rolünü önü çıkarmaktır. Mahalle muhtarlarına ulaşarak mahalledeki kadınlara okuma alışkanlığı vermeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın sevdikleri işler arasında okuma kültürünü aşılamak ve kütüphanelerden daha çok faydalanmalarını sağlamak için çarşamba günleri örgü ören kadınlar etkinliği adı altında kadınlarımız hem örgülerini örüyorlar hem de kitap okuyorlar.” dedi.
Diğer etkinliklerle ilgili de bilgi veren Karabulut, “Çocuk evlerinde kalan 7 ila 18 yaş arasındaki çocukların okumalarını sağlamak için Adıyaman Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğündeki çocuklarımızı kitap ve diğer koleksiyonlarımızdan haberdar ederek gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bunun için cuma günleri bu çocuklara yönelik etkinlikler yapıyoruz.” diye konuştu.(Cemil Özdaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Başkan Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, süreçle ilgili geçmişte yaşanan hataları ve tespitlerini paylaşması sırasında yaşanan sataşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
TBMM'de Terörsüz Türkiye süreci kapsamındaki Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 11. Toplantısına katılan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Beşir Şimşek, Türkiye’nin; gelecek yüzyılı birlik ve kardeşlik temelinde inşa edebilmesinin yolunun Kürt Meselesi de dahil, bütün meselelerin hak, adalet ve kardeşlik temelinde çözümünden geçtiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işgalci başbakan Binyamin Netanyahu'nun Kudüs'ü hedef alan açıklamalarına ilişkin, "Şimdi birileri çıkıyor güya bize laf atıyor, tarih dersi vermeye çalışıyor. Oysa biz, bize sataşanların daha iki, üç nesil önce geldiği topraklarda yüzyıllar boyunca hüküm sürdük, tüm cihana nizam verdik, adaletin kılıcı olduk." dedi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.