Ahbap Derneği ve Muhsin Yazıcıoğlu kazası soruşturmalarında gözaltılar
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen Ahbap Derneği soruşturmasında ilk aşamada 22 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara’daki helikopter kazası dosyasında da yeni gözaltılar olduğunu ve emekli askerlerin de alındığını bildirdi.
Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürlek, yardım kuruluşuna yönelik soruşturmanın titizlikle sürdüğünü belirterek, “İlk aşamada 22 gözaltı oldu. MASAK raporları inceleniyor. Soruşturma genişleyebilir.” dedi. Dernek başkanının yurt dışı çıkış yasağına rağmen kaçma girişiminde bulunduğunu, bu nedenle gözaltına alındığını aktardı.
Bakan Gürlek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyetin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin dosyada da yeni gözaltılar olduğunu açıkladı. “Soruşturmayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız sürdürüyor. Yeni gözaltılar oldu. Burada alınanlar arasında emekli askerler var.” ifadelerini kullandı.
Kazaya ilişkin dosyada FETÖ ile iltisaklı kişilerin de bulunduğunu teyit eden Gürlek, “Evet, var.” diyerek soruşturmada bu bağlantıların da incelendiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mersin'in Yenişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki otomobil çarpıştı. Kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar oluştu.
Batman'da yılın ilk altı ayında motosiklet sürücülerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde 33 bin 521 motosiklet kontrol edildi. Denetimlerde binlerce sürücüye trafik ihlalleri nedeniyle işlem uygulanırken, 381 motosiklet trafikten men edildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çocuk Koruma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.
İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde polis uygulama noktasında durdurulan bir motosiklette AK-47 tipi uzun namlulu silah ile 2 el yapımı bomba ele geçirildi. Olayla bağlantılı yürütülen operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.