AK Parti'den ABD'ye "soykırım" kararı tepkisi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Senatosu'nun "Ermeni soykırımı" kararı için "Kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
Çelik, "ABD Senatosu'nun 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında asılsız iddiaları esas alan ve Türk-Amerikan ilişkilerinin iklimini zehirleyen kararını hiçbir suretle kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz." açıklaması yaptı.
Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Çelik şöyle devam etti:
"Bu temelsiz ve çirkin karar, soykırım endüstrisi lobisini memnun etse de tarihi yalan siyasetine alet etmektedir. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mâni olacak niteliktedir. Siyasi açıdan tamamen sorumsuz bir yaklaşımdır.
Bu karar aynı zamanda fanatik Ermeni çıkar gruplarının yönettiği tamamen tarihi çarpıtmaya dayanan 'soykırım ekonomisi'nin, ABD ulusal çıkarlarına rağmen Amerikan lobicilik sistemine ne denli etki ettiğini de göstermektedir.
Yine bu şaibeli lobi nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın 'arşivlerin açılması ve tarihçilerin birlikte çalışması' şeklindeki yapıcı çağrısından Ermenistan tarafı kaçmaktadır.
Londra'daki NATO Zirvesi'nde, güncel tehditlere karşı liderler düzeyinde sıkı işbirliği kararlılığı ortaya konmuş iken Senato'da atılan bu adım NATO İttifakı içerisindeki dayanışma ruhuna yönelik de sorumsuzca bir yaklaşımdır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Projede en fazla konut, Konya'nın merkez ilçeleri olan Meram, Karatay ve Selçuklu'da inşa edilecek. Bu üç ilçede toplamda 9 bin 370 konut yapılması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletimizin ödediği bedellerin boşa gitmediği; sadece sınırlarımız içinde değil, sınırlarımızın ötesinde de barışın, güvenliğin, huzurun ve kardeşliğin egemen olduğu yeni bir dönemi mutlaka başlatacağız. Önce terörsüz Türkiye, sonra terörsüz bölge menziline inşallah varacağız." dedi.
Konya’da Meram, Karatay ve Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekipler, son bir ay içinde asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sındırgı depreminin ardından 607’si konut, 93’ü iş yeri olmak üzere toplam 760 bağımsız bölümün hasarlı olduğunu tespit ettiklerini bildirdi.