Akar, 1 Ocak'tan itibaren bin 458 PKK/YPG'linin öldürüldüğünü açıkladı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 1 Ocak'tan itibaren bugüne kadar Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda bin 458 PKK/YPG'linin öldürüldüğünü duyurdu.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu.
Savunma Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada, Bakan Akar'ın, Coronavirus ile mücadele kapsamında ülkelere koruyucu ve önleyici sağlık malzemelerini ulaştıran 222'nci Filo Komutanlığı'nı ziyaret ederek burada personelle bayramlaştığı belirtildi.
Terörle mücadelenin artan bir tempo ve şiddette sürdüğünü belirten Bakan Akar, "1 Ocak'tan itibaren Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlar sonucunda bin 458 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.
5 Mart'ta Rusya ile varılan mutabakatın ardından İdlib'de sağlanan ateşkes ve istikrarın kalıcı olmasına yönelik gayretlerinin sürdüğüne dikkat çeken Bakan Akar, "İdlib'de siyasi bir çözüm bulunması için bizler elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Orada bir takım küçük ihlaller olsa da genel anlamda ateşkese uyuluyor. Sağlanan ateşkes sonucunda bölgeye yaklaşık 300 bin Suriyeli kardeşimiz de güvenli ve gönüllü şekilde evlerine dönebildi." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde, çalıntı motosikletler ele geçirilirken çok sayıda araca da işlem yapıldı.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul çevrelerinde, parklarda ve kantinlerde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Eğitim dönemi boyunca denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.
Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de ateşkesin sağlanması için başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası toplumun sorumluluklarını yerine getirmesinin elzem olduğunu vurguladı.
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde aşırı hız yapan sürücüyü uyardığı için, çocukların önünde bir babanın darp edilmesine ilişkin sürücü hakkında gözaltı kararı verildi.