AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı
![AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı](/img/NewsGallery/2025/2/12/442184/FeaturedImage/57f9f596-97fd-4c07-b287-c5e782bf9f99.webp)
İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), öğle saatlerinden itibaren Anadolu Yakası'nda kar yağışının etkisini artıracağını duyurdu. Sürücülerden dikkatli olmaları istendi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte etkili olan dondurucu soğuklar ve kar yağışına ilişkin yeni bir uyarı yaptı.
AKOM'un hava tahmin raporuna göre, sabah saatlerinde kuzey bölgelerde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı görülürken, öğle saatlerinden itibaren Anadolu Yakası’nda kar yağışının etkisini artırması bekleniyor.
Şubat ayı başından beri İstanbul’da etkili olan soğuk hava dalgasının hafta sonuna kadar devam edeceği belirtilirken, perşembe gününden itibaren sıcaklıkların yükselmesiyle hava koşullarının mevsim normallerine yaklaşacağı öngörülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Sivas ve Aksaray’ın doğusunda yarın etkili olacak kuvvetli kar yağışına karşı vatandaşları uyardı.
Antalya Havalimanı, ocak ayında iç ve dış hatlarda toplam 996 bin 402 yolcuya hizmet verdi. Aynı dönemde havalimanında 7 bin 998 uçuş gerçekleşirken, yük trafiği 11 bin 177 tona ulaştı.
Bingöl’de 27 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonlarda 71 firarinin yakalandığı belirtildi.
Mardin’de kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 20 kırsal mahallenin yolu, ekiplerin çalışması ile tekrar ulaşıma açıldı.