Amasya'da siber dolandırıcılık operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı
Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 9 ilde düzenlenen eş zamanlı siber dolandırıcılık operasyonunda, 92 suç dosyasında toplam 22 milyon 418 bin 134 liralık mağduriyete neden oldukları belirlenen 14 şüpheli tutuklandı.
Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince siber dolandırıcılık şebekesine yönelik 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin 92 ayrı suç dosyasında toplam 22 milyon 418 bin 134 lira tutarında mağduriyete neden oldukları tespit edildi.
Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Mahkemeye çıkarılan 14 şüpheli tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) Lideri ve Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başbakanı Hacı Murad İbrahim, İletişim Platformu ve İHH tarafından organize edilen program ile İstanbul'da medya mensuplarıyla bir araya geldi.
Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde gerçekleştirilen Genel Asayiş ve NARVAS uygulamasında 414 kişi ile 32 araç sorgulandı. Denetimlerde bir şüphelinin üzerinde ruhsatsız silahlar ve çok sayıda fişek ele geçirildi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü belirterek, "Ucu nereye giderse gitsin, maddi gerçeğin üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Gülistan Doku'nun akıbeti aydınlatılıncaya kadar bu dosyanın peşini bırakmayacağız." dedi. 32 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 15 şüpheli tutuklandı.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde jandarma ekiplerince bir iş yerine düzenlenen operasyonda piyasa değeri 1 milyon 550 bin TL olan gümrük kaçağı cep telefonu ve elektronik ürünler ele geçirildi. Olayla ilgili bir şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.