Ankara’da çökme tehlikesi bulunan 21 bina boşaltıldı

Ankara’da boş arazide yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle bir üst sokakta bulunan Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma oluşurken çökme tehlikesi bulunan 21 bina boşaltıldı.
Olay, dün gece saatlerinde Ankara’nın Çankaya ilçesi İleri Mahallesi Mektep Sokakta yaşandı. Alınan bilgiye göre, Mektep Sokaktaki boş arazide yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle bir üst sokak olan Altay Sokakta bulunan Açelya Apartmanı’nın temelinde kayma meydana geldi.
İstinat duvarının bir kısmı yıkılan 40 kişinin yaşadığı 11 daireli Bahar Apartmanında çökme tehlikesi oluştu. Önündeki yol ile arasında yaklaşık 50 santim yarık oluşan ve her geçen dakika temelindeki toprak kaymasının devam ettiği apartman ile çevresindeki toplam 21 bina boşaltıldı.
Yaşan olayla ilgili dün geceden beri İleri Mahallesinde hareketlilik devam ederken Ankara Valiliği tarafından İncesu Şehit Sultan Selim Karakoç İmam Hatip Ortaokulu koordinasyon merkezi oluşturuldu.
Çökme tehlikesi yüksek olan Açelya Apartmanında kontrollü yıkım çalışmaları devam ediyor.
3 kişiye tutuklama talebi
Öte yandan, olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnşaat Müteahhidi Süleyman A., hafriyat şirketi sahibi Serkan K ve kepçe operatörü Özkan K, tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalıdır! Bu birlik, yalnızca bölgesel güvenliği sağlamakla kalmayacak; İslam dünyasının kendi geleceğini tayin etme iradesini, onurunu ve bağımsızlığını ortaya koyacaktır." dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ziyaret ederek ülkesinin Kahramanmaraş'ta yaptırdığı konutların açılış törenine katılacak.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'a yönelik siyonist saldırılara işaret ederek, "Bu saldırıların Türkiye'ye olası etkileri konusunda bütün kurumlarımız teyakkuz halinde. Her olumsuzluğa hazırlık yapıyoruz. Her türlü senaryoya hazırız." dedi.
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Meclis’te yaptığı konuşmada, İran’a yönelik saldırıları kınayarak İran ve Lübnan’da yaşanan gelişmelerin tüm bölge ülkeleri için uyarı niteliği taşıdığını belirtti.