Arıları sakinleştirmek için yaktığı tütsü 80 hektarlık ormanı yaktı: Tutuklandı

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde, R.D.’nin arılarını sakinleştirmek amacıyla yaktığı tütsüden çıkan kıvılcımların kuru otlara sıçraması sonucu 80 hektar sedir ormanı kül oldu. Gözaltına alınan ve sorgusunda olayı itiraf eden R.D., tutuklandı.
Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Kavşut Mahallesi'ndeki sedir ormanında, 11 Ağustos’ta yangın çıktı.
Haber verilmesi üzerine bölgeye Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.
Ekiplerin 25 saatlik çalışması sonucu yangın söndürüldü. 80 hektarlık sedir ormanı zarar gördü.
Jandarma ekiplerinin başlattığı inceleme sonucunda, yangının arıcı R.D.’nin ihmali sonucu çıktığı belirlendi.
Gözaltına alınan R.D., ifadesinde arıları sakinleştirmek için yaktığı tütsüden sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturduğunu ve yangına bu nedenle sebep olduğunu itiraf etti.
İfadesi sonrası adliyeye sevk edilen R.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı desteklemek ve tarımsal üretimi artırmak amacıyla önemli sulama projelerini hayata geçiriyor.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 19 Temmuz'da yapılan Elektronik İngilizce Yeterlik Sınavı'nın (e-TEP) sonuçları açıklandı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, otomobilin şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren "Hazır Beton Endeksi" 2025 Temmuz Ayı Raporu'nu açıkladı.