Mübarek üç ayların içindeki ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından Merkez Şevket Başak Camii'nde mevlit ve hatim programı düzenlendi.
Batman İl Müftülüğü Korosu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda; Kürtçe ve Türkçe mevlit ile kasideler okunup ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi.
Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program, İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dua ile son buldu.
Duanın ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Erhan, Müslümanların kendilerini bu üç aylarda muhasebeye çekmesi gerektiğini söyledi.
Allah’ın Müslümanlar için belirlediği önemli gün ve gecelerin olduğuna işaret eden Erhan, “Şüphesiz zaman su gibi akıp gidiyor. Ancak Allah Teala zamanlar içerisinde mukaddes anlar, günler içerisinde mukaddes günler, aylar içerisinde mukaddes aylar yaratmıştır. Adeta insanlara yeniden bir fırsat, düşünme, tevekkül etme anları ve zamanları oluşturmuştur. Bizim tekrar kendimizi çek etmemiz, kendimize çekidüzen vermemiz, geçmişin muhasebesini yapmak için Allah’ın önümüze koymuş olduğu zaman dilimleridir bu günler ve zamanlar.” diye konuştu.
Konuşmasının devamında Erhan şunları söyledi: “Zira beş gece vardır ki onlar önemlidir. İşte onlardan bir tanesi şu anda içerisinde bulunmuş olduğumuz Regaib Gecesi'dir. İnsan hayatına baktığımız zaman insanın çocukluk, gençlik, yetişkinlik ve ihtiyarlık zaman dilimleri vardır. Zira akan su gibi ömür çekip gidiyor. Dün dünde kalıyor ama içinde bulunmuş olduğumuz anı ve zamanı anlamlı kılabilmek, iyi yaşayabilmek, Allah’ın istediği bir kul olarak o hayatı yaşamak için gayret ve çaba sarf etmek gerekir.”(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da yerli gazlı içeceklerin satışını yapan Cafer İrkin, boykot edilen ürünlerin yerli alternatifinin bulunduğunu belirterek, bu ürünlerin kalite açısından da boykot edilen ürünlerden daha iyi olduğunu belirtti. İlkin, bazı yerli ürünlerin 80-90 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve hâlâ üretiminin sürdüğünü söyledi.
Okul ve üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala artan trafik yoğunluğuna dikkat çeken sürücü kursu işletmecisi ve uzman sürüş eğitmeni İlhan Taşkın, sürücülerin özellikle yoğun saatlerde trafiğe çıkmamaları, yolculuklarını önceden planlamaları, dinlenerek araç kullanmaları ve araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında başlangıçta 200 çifte destek sağlanmasının planlandığını, daha sonra bu sayının 300’e çıkarıldığını belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala İzmir’de kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Kırtasiyeci esnafı, velilerin öğretmenler tarafından verilen listelere göre alışveriş yaptığını belirtirken, zincir marketlerin oluşturduğu rekabetten dert yandı.