Batman'da çiftçilere anız yangınlarının zararları anlatıldı
Batman'da düzenlenen etkinlikte çiftçilere anız yangınlarının tarım arazileri, çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgi verildi.
Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kuyubaşı köyünde düzenlenen etkinlikte, anız yangınlarının tarımsal üretim ve çevreye verdiği zararlar ele alındı.
Etkinlikte çiftçilere, anız yakmanın toprağın organik madde miktarını azalttığı, verim kaybına neden olduğu, topraktaki faydalı canlıları yok ettiği ve çevre kirliliğine yol açtığı anlatıldı.
Yetkililer, anız yangınlarının yalnızca tarıma değil, insan sağlığı ve doğal yaşama da olumsuz etkileri bulunduğunu belirterek üreticileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
Kuyubaşı köyünde gerçekleştirilen programa Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin öğretim üyeleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Etkinlikte, anız yakılması yerine toprağın verimliliğini koruyacak sürdürülebilir tarım uygulamalarının benimsenmesinin önemine dikkat çekilirken, üreticilerin bilinçlendirilmesine yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının sürdürüleceği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şırnak'ın Cizre İlçe Müftülüğünden Mardin'in Artuklu İlçe Müftülüğüne atanan Süleyman Baran onuruna düzenlenen vefa ve veda programında, meslek hayatındaki hizmetleri ve ilçeye katkıları dolayısıyla teşekkür edildi.
Gaziantep'te silahlı yağma suçundan hakkında 27 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Batman Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde fark edilen şüpheli paket paniğe neden oldu. Bölge güvenlik çemberine alınırken, bomba imha uzmanları paketi kontrollü şekilde patlattı.
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ'da katıldığı düğün töreninde aile kurumunun çeşitli tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek gençlerin evliliğinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dinç "Nikah hedef altındadır. Ve nikahsız birliktelikler olsun diye maalesef gençlerimizin evliliğinin önüne engeller koyuyorlar. Bizler de bunlara karşı gençlerimizin evliliğini kolaylaştıracağız." ifadelerini kullandı.