BDDK’dan ihtiyaç kredilerinde vade güncellemesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ihtiyaç kredisi vadelerinde değişikliğe giderek kredi vade sürelerini uzattı.
BDDK, ihtiyaç kredisi vade sürelerinde yeni düzenlemeye gitti. 13 Şubat 2025 tarihli karar doğrultusunda, 125 bin TL altındaki kredilerde vade süresi 36 ay, 125 bin, 250 bin TL arasındaki kredilerde 24 ay, 250 bin TL üzerindeki kredilerde ise 12 ay olarak belirlendi.
BDDK, en son Haziran 2022’de yaptığı düzenlemeyle 50 bin ile 100 bin TL arasındaki krediler için 24 ay, 100 bin TL üzeri için ise 12 ay vade sınırı getirmişti.
Yeni düzenleme ile 125 bin TL altındaki krediler için vade süresi 36 aya çıkarılarak tüketicilere daha uzun ödeme kolaylığı sağlandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İçişleri Bakanlığı, Marmara'nın batısı ile İzmir ve Manisa'nın kuzey kesimlerinde 2 gün etkili olacak kuvvetli rüzgar ve fırtına konusunda uyardı.
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde etkili olan sağanak nedeni ile cadde ve sokaklar gölete döndü.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, şehrin muhtelif yerlerine kaçak döküm yapan firmaların veya şahısların en ağır cezalara tabi tutulacağını belirtti.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilere yönelik yüzme eğitimi düzenleniyor. Cizre İlçe Müftülüğü ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, öğrenciler hem manevi eğitim alıyor hem de sosyal etkinliklerle gelişimlerine katkı sağlıyor.