Belediye Başkanı Geçit: Mevlid Kandili, rahmet ve merhametin gecesidir

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin Hazreti Peygamber’in insanlığa bıraktığı mirası anlamak ve hayatımıza yansıtmak için çok kıymetli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Geçit mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) dünyayı şereflendirdiği bu mübarek gece, sevgi, merhamet ve kardeşlik duygularının pekiştiği özel bir zaman dilimidir. Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen Peygamber Efendimizin yeryüzünü şereflendirmeleri, insanlık tarihinin en müstesna ve en önemli hadiselerinden biridir. Peygamberimizin doğumu ile birlikte insanlık için karanlık devir kapanmış, barışın, merhametin, adaletin ve ahlakın en güzel örneği ortaya çıkmıştır.
Bugün O'nun kutlu mesajına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Mevlid Kandili; Peygamberimizin hayatını ve öğretilerini yeniden hatırlayacağımız, bu değerleri hayatımıza katacağımız bir manevi yenilenme vesilesidir. O'nun sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüsü, ibadetlerindeki ihlâs ve samimiyeti bizlere her daim örnek olmuştur. Hazreti Muhammed'in güzel ahlakını tanımak ve O'nu örnek almak bizler için bir görevdir.
Bu anlamlı gecenin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âlemine barış, sağlık, huzur ve birlik beraberlik getirmesini temenni ediyor, hemşehrilerimin ve bütün İslam dünyasının Mevlid Kandili'ni en kalbi duygularımla kutluyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yüksek Seçim Kurulu, CHP'nin, İstanbul'da bazı ilçe seçim kurullarının kongrelerini iptal eden mahkeme kararlarına karşı tam kanunsuzluk başvurusunu görüşmek üzere yarın 14.30'da toplanacak.
İkra Eğitim Derneği Memur-Sen TOKİ Temsilciliği, "Kur’an’ın Yolundayım, Gazze’nin Yanındayım" temalı etkinliği, öğrenci ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.
Karabük'ün Eflani ilçesinde, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.
Siirt’te, Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla “Bağımlılık Sempozyumu” düzenlendi.