Belediye temizlik işçilerinden gelişi güzel atılan çöplere tepki
Kozluk Belediyesi temizlik çalışanları, cadde ve sokaklarda çöp konteynırları bulunmasına rağmen çöpleri gelişi güzel sokağa atanlara tepki göstererek, daha duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
Batman’ın Kozluk ilçesinde cadde ve sokaklara çöp konteynırları bırakılmasına rağmen mahalle sakinlerinin çöplerini gelişi güzel bir şekilde caddeye atmasına tepki gösteren Belediye çalışanları, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya ve çevrelerini temiz tutmaya davet ettiler.
İlçede, özellikle de bazı mahallelerde çöplerin konteynerlere atılması hususunda duyarsız davrananların olduğunu belirten temizlik işçisi Orhan Acar, kimi vatandaşların ise yığınla getirdikleri çöplerini ulu orta yolun ortasına attığını söyledi.
Yaşanan bu durumun hem görüntü kirliliğine sebep olduğunu hem de halk sağlığını tehdit ettiğini belirten Acar, takınılan tavrın belediye çalışanlarının da tepkisine neden olduğunu söyledi.
“Bizi arasınlar çöplerini gidip bulunduğu yerden alacağız
Söz konusu durumun ilçelerine yakışan bir durum olmadığını, çevre temizliği noktasında hassas ve daha duyarlı olunması gerektiğini söyleyen Acar, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz ne zaman çöpleri temizlemeye gelsek yığınla, gelişi güzel atılmış, etrafa dağılmış çöp yığınlarıyla karşılaşıyoruz. Konteynırlara bakıyoruz çoğu zaman boş. Çöpler konteynırın hemen yanı başına atılıyor. Bu durum hem görüntü kirliliğine neden oluyor hem de halk sağlığına zarar veriyor. Başıboş hayvanlar da dağılmış çöpleri karıştırıyor ve daha da dağıtıyor. Özellikle yaz aylarında çok kötü kokuya sebep oluyor. Yoldan geçen kimi vatandaşlar da bu durumdan dolayı rahatsızlıklarını ifade ediyorlar. Eğer ki vatandaşlarımızın yığınla birikmiş çöpleri varsa ve bu çöp konteynıra sığmazsa yere atmasınlar, bizi arasınlar. Biz, çöplerini gidip bulunduğu yerden alacağız. Bu şekilde çevremizi temiz tutmuş olacağız. Vatandaşlarımızı bu konuda hassas davranmaya ve çevre kirliliğine neden olabilecek davranışlara mahal vermemeye davet ediyoruz.” diye konuştu.(Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Süper Lig hakemi Yasin Kol ile yardımcı hakem Göktuğ Hazar Erel, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da organize ettiği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan panelistler önemli mesajlar verdi. Onlardan biri de Prof. Dr. Ziya Polat'tı. Polat, ahlak, zühd, cömertlik ve liderlik bağlamında Selahaddin-i Eyyubi'yi anlattı.
Gazze Âlimler Birliği Başkanı Dr. Mervan Ebu Asım, "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde yaptığı konuşmada, işgalci rejimin Mescid-i Aksa üzerinden planlarına dikkat çekerek, "Karşımızda tek bir düşman bulunmaktadır. Hepimiz yekvücut ona karşı durmalıyız." dedi.
HÜDA PAR'ın Şanlıurfa'da düzenlediği "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli"nde konuşan Tunuslu Dr. Rıza Bukadi, dikkat çeken tespitlerde bulundu. Bukadi, "Selahaddin gerçekten ne yaptı?" sorusu üzerinden değerlendirmelerde bulundu.