Burhan Kuzu Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı anayasa hukukçusu ve üç dönem AK Parti milletvekilliği yapan Prof. Dr. Burhan Kuzu, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. 65 yaşındaki Kuzu, yaklaşık iki haftadır Covid-19 tedavisi görüyordu.
Burhan Kuzu'nun oğlu Süleyman Kuzu yaptığı açıklamada, “Babam yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede Coronavirus tedavisi görüyordu. Bu sabah kaybettik. Ne zaman nasıl bulaştığını bilmiyoruz. Bugün Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra defnedeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Burhan Kuzu kimdir?
1 Ocak 1955’te Kayseri Develi’de doğan Burhan Kuzu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Akademik çalışmalarda bulundu ve profesörlük unvanını aldı.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği ve Başkanlığı görevlerinde bulundu. Akademik araştırmalar çerçevesinde Paris Sorbonne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bulundu.
2001’de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Kurucu Üyesi olarak aktif siyasete başlayan Burhan Kuzu partinin ilk Demokrasi Hakem Kurulu Başkanlığını yürüttü.
22, 23 ve 24. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi ve bu dönemlerde Anayasa Komisyonu Başkanlığı yaptı. AKP MKYK Üyesi olan Burhan Kuzu, iki çocuk babasıydı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Konya’da 20 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan Manifest grubu konseri, gelen tepkiler üzerine iptal edildi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşımda yaşadığı sorunları en aza indirmek ve toplu taşımayı cazip hale getirmek için 157 yolcu kapasiteli 10 adet körüklü otobüsün alımını gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, sosyal medya hesabından israilin Doha’daki HAMAS müzakere heyetine yönelik saldırısını kınadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani görüşmesinde işgal rejiminin HAMAS müzakere heyetini hedef alan saldırısı ve buna karşı atılacak ortak adımlar ele alındı.