CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi iptal edilsin talebi yenilendi
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Türkiye Aile Meclisi Mardin İl Başkanı Mehmet Şerif Öter, insanlığın son kalesi olan ailenin bazı yasalar ve sözleşmelerle tahrip edilmeye doğru gittiğine dikkat çekti.
Türkiye Aile Meclisi, ailenin korunması ve aileyi tahrip eden yasalar ile sözleşmelerin iptal edilmesi için İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Mardin, Denizli, Gaziantep, Şanlıurfa, Konya, Kayseri, Adana, İzmir, Kocaeli, Elazığ, Ordu, Sakarya, Van, Nevşehir ve Batman'da ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Mardin’deki basın açıklamasını Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu ve Türkiye Aile Meclisi Mardin İl Başkanı Mehmet Şerif Öter okudu.
Öter, insanlığın son kalesi olan ailenin bazı yasalar ve sözleşmelerle tahrip edilmeye doğru gittiğine dikkat çekti.
Öter, “Türkiye’de ve dünyada aile kurumunu yok etmek için küresel topyekûn bir saldırı var. Aileyi korumak tüm insanların insani ve ahlaki vazifesidir. Ailesiz ahlaksız toplum küresel savaşına karşı; ailenin korunması ve ahlak medeniyeti inşası için elbirliğiyle mücadele etmeliyiz. Kınayanların kınamasından ve linç̧ girişimlerinden korkmadan Aile birliğini yok etmeye çalışanlara karşı toplumsal tepkimizi ortaya koymalıyız.” dedi.
Cinsi sapıklık ve savunuculuğun “terör” kapsamına alınarak faaliyetlerinin yasaklanmasını talep eden Öter, “Fuhşiyat yoluyla elde edilen her türlü mal varlıklara el konulmalıdır. Ailesiz, ahlaksız ve ‘cinsiyetsiz toplum’ projesi olan CEDAW, İstanbul Sözleşmesi ve bağlı uygulamaları acilen iptal edilmelidir. Kadını putlaştıran aynı zamanda değersizleştiren, ‘cinsel meta’ haline getiren ‘6284 Sayılı Yasa’ iptal veya ıslah edilmeli. 2014'den bugüne her yıl 550 bin kişi evden uzaklaştırma alıyor, ailelerin yıkılmasına, dağılmasına neden olan yasa ve uygulamalara son verilmelidir. Şiddetin insandan insana, insandan hayvana her türlü̈ haksızlığa, zulme karşı çıkılmalı. İnsana ve diğer bütün canlılara şiddet uygulayanlara caydırıcı cezalar verilmeli. Aile içi ihtilaflarda ‘Allah’ın emri’ olan ‘hakemlik’, ‘arabuluculuk’ ve ‘nasihat’ müessesesi yeniden hayata geçirilmelidir.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti'nin önergesiyle tartışmalı 27'nci madde daraltıldı, ağır suçlarda erken tahliye kapısı kapatıldı. Aile içi cinayet, cinsel saldırı ve çocuk istismarı failleri tahliye edilmeyecek.
Ülke genelinde kasım ayında yapılan 122 binin üzerindeki gıda denetiminde, kurallara uymayan 1963 işletmeye toplam 141 milyon lira idari para cezası kesildi. 17 işletme için savcılığa suç duyurusu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele adı altında Tunceli’den başlayarak bizim dönemimize kadar Kürt kardeşlerimizin kanını kimin döktüğünü benim milletim çok iyi bilir. Eğer cesareti varsa ve bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksın. Kendi tarihine baksın. CHP’nin geçmişine baksın." dedi.