CHP'li Bolu Belediye Başkanından faşist ve ırkçı talimat

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, göreve gelir gelmez ilk işi "kentte yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması" talimatı oldu. Özcan'ın faşist ve ırkçı talimatı büyük tepki çekti.
Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, göreve gelir gelmez ilk resmi yazısında, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, "İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması" ifadeleriyle talimat verdi.
İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderen Özcan, talimatında şunları kaydetti:
"Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay'ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır.
Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim."
Özcan'ın bu ırkçı ve faşist talimatına da tepkiler gecikmedi. STK, siyasi, akademisyen, hukukçu, yazarlar sosyal medya hesapları üzerinden Özcan'a büyük tepki gösterdi.
Sosyal medyada gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:
MAZLUMDER: "31 Mart yerel seçimleriyle göreve gelen ve mazbatasını Kur’an-ı Kerim mushafına el basarak alan Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan, ilinde yaşayan Suriyeli mültecilere aşevinden yemek verilmeyeceğini ve işyeri açma ruhsatı alma imkanı tanınmayacağını ifade etmiştir.
Dünya üzerinde yaşayan her insan bir mülteci adayıdır. Savaşın zor şartları nedeniyle misafirimiz olan mültecilerin, tam anlamıyla, ekmeğiyle ve maişetiyle uğraşmak insanlık adına utanç vericidir.
Bolu Belediyesi Başkanı Tanju Özcan’ın Kur’an-ı Hakim mushafına el bastığı halde onun hakikat ve taleplerine aykırı olarak mültecilere karşı nefreti körükleyen ve insanlıktan uzak söylem ve işlemlerini kınıyor, konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz."
Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: "Bolu’daki Suriyelileri Ağrı’ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur'an'ı öpmek yetmez, içinde yazanlara da uymak gerekir."
Melih Gökçek: CHP seçim öncesi ne demişti? 'Bahar gelecek, sevgi kazanacak.' Ben ne demiştim? 'CHP gelecek, zulüm başlayacak.' Dakka bir, gol bir... Bolu’da zalim CHP Suriyelilere yardımı kesti. Allah da İnşaallah size yardımını keser, parasızlıktan sürüm sürüm sürünürsünüz."
İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: "Bolu Belediye Başkanı açıkça ırkçılık ve hukuk tanımamazlık yapıyor. Yabancı uyruklulara iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim ne demek? Biz bu kışkırtmaları Avrupa'daki ırkçı söylemlerden çok iyi biliyoruz. CHP hukuk tanımaz başkanına hukuku hatırlatmalı!"
Gazeteci-Yazar Erem Şentürk: "Bolu Belediye Başkanı söz verdiği şeyleri yapıyor aslında. Boşluğuna gelmiş de hata yapmış değil ki. Faşizmi, ırkçılığı, merhametsizliği vadetti. Anadolu’nun varoluş hikayesini yıkacağını, milleti kirleteceğini vadetti. İnsanlar bunları yapsın diye oy verdi ona.
Tarihçi-Yazar Sabiha Doğan: 31 Mart öncesi 'Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz' diyen CHP’li Tanju Özcan, belediye başkanlığını kazandıktan sonra ilk olarak Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı aşevinden Suriyelilere verilen yemeği kesti. Özcan, Suriyelilere Bolu’da işyeri açma ruhsatı da vermeyecek."
Memur-Sen Onursal Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Göreve Başlayan CHP’li Bolu Belediye Başkanı’nın ilk icraatı ‘aş evinden çıkan yemeklerden yoksul Suriyelilere verilmeyecek talimatı’ olmuş. Yazık. Keşke öpüp alnına koyduğun Kur’an-ı Kerim’in içine bir baksaydın."
Akademisyen ve Hukukçu Adem Sözüer: "Bolu Belediye Başkanı 'İlimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması' yazısı yazmış. Milyonlarca insanı yurt dışında olan bir ülkenin belediye başkanının, popülist ırkçı söylemleri insanlık kanunlarına da aykırıdır.
Sanatçı Umut Mürare: "Bu Dünya Kimseye Kalmaz Efendi! 'Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz' diyen CHP’li Tanju Özcan, Belediyeye bağlı aşevinden Suriyeli mültecilere verilen yemeği kesti. Özcan, Suriyelilere Bolu’da işyeri açma ruhsatı da vermeyecekmiş! Lanet olsun bu faşist zihniyete!"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta: "Biz dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara el uzatmış, gönlümüzü açmışız. Bolu'daki tek bir mazlumu dahi sizin insafınıza bırakmayız. CHP bu ayrımcı ve merhametsiz yönetim anlayışındaki başkanına bir dur demeli. Allah mazlumun ve mağdurun yanındadır." (Fırat Arslan- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Diyarbakır'da düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Allah Resulü'nün etrafında kenetlenirsek, O'nun sünnetine sarılırsak, O'nun gösterdiği yoldan ilerlersek izzet bulacağız, bu zulümlerden de kurtulacağız." dedi.
Diyarbakır’da “Direniş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliği, yüzbinlerin katılımıyla son buldu. Etkinlikte yapılan konuşmalarda Gazze’deki soykırımın direniş önderi Hazreti Muhammed’in cihad şuuruyla son bulacağı vurgulanarak İslam alemine ve Müslüman liderlere önemli çağrılar yapıldı.
Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, Diyarbakır’daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde yaptığı konuşmada Gazze, sizin gönlünüzde ne kadar kıymetliyse, siz de Allah katında o kadar kıymetlisiniz, Peygamber'in yanında da o kadar kıymetlisiniz.” dedi.
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Diyarbakır’daki mevlid-i nebi etkinliğinde okunan Mevlid mesajında Hazreti Muhammed’in direniş, kardeşlik ve vahdet öncüsü olduğuna işaret edilerek, “Müslüman coğrafyalara dayatılan, vicdan ve insafı rafa kaldıran, amansız ve orantısız bir savaşın karşılığı ancak kutlu bir direniştir” ifadesi vurgulandı.