CHP'li İBB'ye ikinci dalga yolsuzluk operasyonu: 47 gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturmada 3 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltı kararı verilen 53 şüpheliden 47'si gözaltına alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyon düzenlendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda, aralarında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen, Ekrem İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun, Zabıtadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ve İBB Teknoloji Grup Başkanı Erol Özgüner'in de bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında toplam 53 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul, Ankara ve Tekirdağ'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 47 zanlı yakalanırken, firari 6 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
Şüpheliler, "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" gibi suçlamalarla karşı karşıya.
Hatırlanacağı üzere, İBB'ye yönelik ilk dalga operasyon 19 Mart'ta gerçekleştirilmiş, 94 şüpheli gözaltına alınmış ve bunlardan 54'ü tutuklanmıştı.
Soruşturma kapsamında, daha önce tutuklanan ve İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında yargı süreci devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Manisa'nın Kula ilçesinde meydana gelen kazada, bir otomobilin park halindeki tıra arkadan çarpması sonucu baba ve üç çocuğu hayatını kaybetti.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Leman dergisinin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'i (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hedef alan karikatürüne sert tepki gösterdi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte hava sıcaklıklarının artması, birçok bölgede orman yangınlarını da beraberinde getirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s) ve Hz. Musa (a.s.)’ya yönelik karikatürle yapılan saygısızlığı lanetledi.