Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki son gelişmelerden istifade etmeye çalışan PKK ve uzantılarıyla mücadele konusunda Türkiye’nin kararlı tutumunu sürdürmeye devam edeceğini söyledi.
Görüşmede, Türkiye-Rusya ikili ilişkileri yanında Suriye’deki son gelişmeler, küresel ve bölgesel konular ele alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bir yandan Suriye’nin toprak bütünlüğünü desteklemeye devam ederken, öte yandan Suriye’de adil ve kalıcı çözüm için çabaladığını, bütün bunlarla birlikte bölgede diplomasiye daha fazla alan açılmasının önemli olduğunu, bu süreçte Suriye rejiminin siyasi çözüm sürecine angaje olması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de yaşanan son gelişmeler bağlamında en önemli hususun sivillerin zarar görmemesi olduğunu, Suriye’nin daha büyük istikrarsızlıklara kaynaklık etmemesi gerektiğini ve Türkiye’nin Suriye’de sükunetin sağlanması için elinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’in Menderes ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen yakalandı.
Muğla’dan Eskişehir’e gezi düzenleyen bir liseye ait öğrenci grubunda, dönüş yolunda rahatsızlık belirtisi görüldü.
Bursa merkezli üç ilde yürütülen operasyon kapsamında, yapılanmayla bağlantılı oldukları değerlendirilen 10 kişi gözaltına alındı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve azalan su kaynakları nedeniyle planlı su kesintileri uygulanacağını duyurdu.