Deprem bölgesinde bir ayda 16 bin artçı deprem meydana geldi

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından 16 bin artçı deprem meydana geldi
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen 11 il adeta enkaza döndü, 47 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti.
Yaşanılan depremlerin ardından artçı sarsıntılar ise devam ediyor.
AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, AFAD Başkanı Yunus Sezer'in ardından konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaklaşık 16 bin artçı sarsıntının meydana geldiğini belirtti.
Ortalama 5 dakikada bir artçı sarsıntı yaşandığına dikkati çeken Tatar, sadece son 10 günde meydana gelen artçı sayısının 500'ün altında seyrettiğini ifade etti.
Artçı sarsıntıların devam edebileceğini ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini dile getiren Tatar, yılbaşından bu yana Türkiye'de 22 bin civarında deprem meydana geldiğini dile getirdi.
Depremlerle ilgili vatandaşları korku ve paniğe sevk edecek açıklamalardan uzak durulmasını isteyen Tatar, Büyük depremlerden sonra bizim ikincil afet diye adlandırdığımız yani depremlerin tetiklediği birtakım olaylar meydana gelebiliyor bölgede. Kaya düşmesi, heyelan gibi birtakım hareketler olabiliyor. Bu anlamda AFAD depremlerin tetiklediği bu ikincil afetleri incelemek, yerinde tespit etmek amacıyla şu anda sahada çok sayıda jeoloji mühendisi, jeofizik mühendisi, inşaat mühendisi gibi birçok uzman sahada bu tespitlerini yapmaya devam ediyor.
Özellikle çoğunluğu kırsalda kalmak üzere 180 civarında yerleşim alanında bu tür çalışmalar yürütüldü. Bütün bu çalışmaların sonunda ise deprem bölgesindeki 11 ilimizde 110 köyümüz tahliye edildi." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü tarafından araması bulunan şahısları yakalamaya yönelik gerçekleştirilen çalışmalarda bir kişi yakalandı.
Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde bugün yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise doğuda mevsim normallerinin 4-6 derece, iç ve batı kesimlerde 2-4 derece üzerinde seyredecek.
Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 4 kişi yaralandı.
HAMAS'ın Ağustos'un ilk haftası için belirlediği "Küresel Direniş Günü" çağrısına icabet eden Peygamber Sevdalıları Vakfı, düzenlediği basın açıklamasında yetkili makamlara "Artık zalime dur demenin vakti gelmedi mi?" sorusunu yöneltti.