DGS soruları ve cevap anahtarları yayımlandı
Önlisans mezunu öğrencilerinin lisans bölümlerine geçmek için girdiği Dikey Geçiş Sınavı'nın soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarfından bugün gerçekleştirilen sınavın cevap anahtarı yayımlandı.
Sınava giren öğrenciler, cevap anahtarına https://ais.osym.gov.tr sitesinden ulaşabilecek.
Ayrıca, ÖSYM'den yapılan açıklamada,
"03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2022-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u bağlantıda sunulmuştur."
Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 03 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.45'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir." ifadelerine yer verildi.
Tek oturumda gerçekleştirelen DGS sınavının sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanacak. (İLKHA)
2022-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandıhttps://t.co/vlssvKaubr pic.twitter.com/xkeX2jofGT
— ÖSYM (@OSYMbaskanligi) July 3, 2022
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Gazze'de 1000 günü aşkın süredir devam eden insani krize dikkat çekerek, boykot bilincinin zayıflamaması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, 6 Temmuz Pazartesi günü başlayacak 2026 yılı yaz Kur'an kursları dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm velileri çocuklarını kurslara yönlendirmeye ve eğitim sürecine aktif şekilde destek vermeye davet etti.
Danıştay, itiraz edilerek yargıya taşınan trafik cezalarının kesinleşmeden tahsil edilemeyeceğine hükmetti. Resmî Gazete'de yayımlanan kararda, dava devam ederken düzenlenen ödeme emrinin hukuka aykırı olduğu belirtildi.
Ankara İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında, 36. NATO Zirvesi kapsamında uygulanacak güvenlik önlemleri, görev planlamaları ve birimler arası koordinasyon süreçleri değerlendirildi.