Dışişlerinden Karadeniz'de Türkiye gemisine yönelik saldırıya ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı açıklarında insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda Türkiye sahipli gemide iki kişinin yaralandığını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bu sabah Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı açıklarında insansız hava aracıyla saldırıya uğrayan Türkiye sahipli, Panama bayraklı geminin mürettebatında yer alan iki Türkiye vatandaşının yaralandığı belirtildi.
Vatandaşların durumunun Kiev Büyükelçiliği ve Odessa Başkonsolosluğu tarafından yakından takip edildiği kaydedildi.
Açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşındaki tırmanmanın bir sonucu olarak Karadeniz'deki çıkarları ve bölgesel güvenliği tehdit eden saldırılardan duyulan rahatsızlığın her iki ülke makamları nezdinde dile getirildiği ifade edildi.
Karadeniz'de sivil gemilerin seyrüsefer emniyetinin sağlanmasının Türkiye'nin temel öncelikleri arasında olduğu vurgulanarak, ilgili tüm taraflara bölgedeki gerilimi düşürecek önlemler alma çağrısında bulunuldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Artuklu ilçesinde bir evde bulunan sülün, Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi ekiplerine teslim edildi.
Polonya Cumhurbaşkanı Karol Nawrocki, 23-24 Haziran tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2026 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2026-DUS) 1. dönem yerleştirme sonuçları açıklandı.