Diyanet İşleri Başkanlığı 4 bin sözleşmeli personel alacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 4 bin sözleşmeli kişisel satın alma yöntemini duyurdu.
Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, adaylar Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan sırasına göre başvuru yapabilecek ve ardından sözlü sınavla değerlendirilecek.
Başvurular, 30 Aralık 2024 - 10 Ocak 2025 tarihleri arasında sinav.diyanet.gov.tr adresinden online olarak alınacaktır. Adayların, 2024 yılı KPSS B grubu sınavından en az 50 puan almış olmaları, kayıtlı kayıt şartlarını sağlamaları ve Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen koşullar taşımaları gerekmektedir.
Personel alımında, KPSS puan sıralaması esas alınacaktır. Başvuruyu yapan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen sözlü sınava tabi olacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hava sıcaklığının 45 dereceyi aştığı Diyarbakır'da tarım işçileri, günlük yaklaşık 100 ton domatesi kızgın güneşin altında ihracata hazırlıyor.
Şanlıurfa’da bu yıl yaşanan düşük fıstık rekoltesi, fiyatları rekor seviyelere taşıdı. Geçen yıla göre yüzde 70’e varan ürün kaybı yaşanırken, kavlama ve işleme tesislerinde durgunluk dikkat çekiyor.
Kent genelinde yapılan “Huzur İstanbul” uygulamasında 347’si aranan kişi olmak üzere toplam 830 kişi gözaltına alındı.
Aylardır yağış almayan Bursa’da, beklenen sağanak sonunda etkisini gösterdi. Kuraklık ve yangınlarla mücadele eden kentte, yağmur hem serinlik getirdi hem umut oldu.