Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesinde laboratuvar ayıbı mahremiyet bırakmadı
Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi'nde laboratuvarın ek binaya alınmasıyla hasta ve hasta yakınlarının tahlillerini yüzlerce metre ellerinde taşıma görüntüsü mahremiyet duygularını zedeliyor.
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum Hastanesinde daha önce hizmet veren laboratuvar birimi yakın zamanda ek binaya taşındı.
Hastanede tedavi olan hasta veya hasta yakınları, doktorların tedavi sürecinde istediği tahlilleri kaplarda taşıyarak ek binadaki laboratuvara teslim ediyor.
Hasta veya hasta yakınları, hastane ana binasında dahi ellerinde bulundurmaktan haya ettikleri idrar kaplarını bina dışına çıkarmakla beraber hasta halleriyle yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyor.
Hastanenin hasta potansiyelince polikliniklere başvuran hamile kadın ve bebekli anneler başta olmak üzere yürüme zorluğu çeken hasta veya hasta yakınları için çile haline gelen bu durum, tepkilere neden oldu.
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, özellikle bayanların hastane binası dışına çıkarak ellerinde tahlil kaplarını taşımasının etik karşılanmadığına dikkat çekerken hiçbir hastanede bu tür bir uygulamaya rastlamadıklarını ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gürcistan Altyapı Bakanı Revaz Sokhadze ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında 19 çocuğun da bulunduğu 23 düzensiz göçmen yakalandı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, kış mevsiminde alınacak önlemlerin değerlendirildiği “Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi.
Batman Güney Çevre Yolu’nda bir otomobilin bir tırın dorsesine arkadan çarparak yoldan çıkması sonucu 2 çocuk hayatını kaybetti, baba ağır yaralandı.