Diyarbakır Valiliği Sur’daki olaylarla ilgili açıklama yaptı
Diyarbakır Valiliği Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında meydana gelen olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.
Diyarbakır Valiliği Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından yapılan basın açıklaması esnasında yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada; "28.11.2015 tarihinde saat 11.00 dolaylarında Sur İlçesi Dört Ayaklı Minare civarında Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması programı yapıldığı esnada güvenlik görevlilerine saldırıda bulunulduğu belirtildi.
1 polisin hayatını kaybettiği 2 polisin de yaralandığı hatırlatılan açıklamada yaralı bir polisin tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitirdiği belirtildi.
Açıklamanın devamında, "Gündüz saatlerinde olayın vuku bulduğu yerde; içinde savcılarımızın da yer aldığı olay yeri inceleme ekibinin çalışma yaptığı bölgeye ateş açılmış, herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir." denildi.
Açıklamada ayrıca, olay yeri inceleme ekibinin güvenliğini sağlamakla görevli 1 adet kobra tipi aracın geçişi sırasında tuzaklı bombanın patlatılması sonucu araçta bulunan 3 polis memuru hafif şekilde yaralandığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile heyetler arası görüşmeye başkanlık etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı basın toplantısında, "İran-Amerika ilişkilerini bir düzleme kavuşturma gayreti içerisinde" olduklarını, "Gazze ve bölgede barışı sağlamak için Liderler Zirvesi'ni çok önemsediklerini" kaydetti.
NATO, Trump ve Netanyahu karşıtı görsellerin ardından Ankara'daki HÜDA PAR Genel Merkezinin elektriklerinin kesildiği bildirildi.
Malatya'da Kudüs Kardeşlik Platformu, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kentin 7 farklı noktasında "Gazze Günümüzün Kerbelası" sloganıyla aşure ikramında bulundu.