Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı
Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 7 köy ve mezrada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK'lilere yönelik operasyon gerçekleştirileceği belirtildi.
Yapılan açıklamada, "Lice ilçesine bağlı olan; Birlik, Şenlik köyleri ile Miaran Komu, Kılaraş Komu, Şakan, Ayaz, Akçapınar mezraları 23 Aralık 2018 Pazar günü saat 06.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasaklanmıştır." denildi. (Ramazan Zeren-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Gazze'de 1000 günü aşkın süredir devam eden insani krize dikkat çekerek, boykot bilincinin zayıflamaması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan, 6 Temmuz Pazartesi günü başlayacak 2026 yılı yaz Kur'an kursları dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüm velileri çocuklarını kurslara yönlendirmeye ve eğitim sürecine aktif şekilde destek vermeye davet etti.
Danıştay, itiraz edilerek yargıya taşınan trafik cezalarının kesinleşmeden tahsil edilemeyeceğine hükmetti. Resmî Gazete'de yayımlanan kararda, dava devam ederken düzenlenen ödeme emrinin hukuka aykırı olduğu belirtildi.
Ankara İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısında, 36. NATO Zirvesi kapsamında uygulanacak güvenlik önlemleri, görev planlamaları ve birimler arası koordinasyon süreçleri değerlendirildi.