DMM'den Yunanistan'ın Türkiye'nin füze tedarikini engellediği iddialarına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Yunanistan'ın diplomatik girişimler ve gizli hamlelerle Türkiye'nin çeşitli füze ve savunma mühimmatı tedarik süreçlerini engellediği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ile sosyal medya platformlarında yer alan söz konusu paylaşımların tamamen gerçek dışı olduğu belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Türkiye Cumhuriyeti, savunma sanayisi alanında benimsediği yerli ve milli üretim vizyonu sayesinde kritik mühimmat, füze ve savunma sistemleri ihtiyacının büyük bir bölümünü kendi öz kaynaklarıyla karşılamaktadır. Uluslararası pazarlardan yürütülen tedarik ve işbirliği süreçleri de devletler arası hukuki mutabakatlar ve stratejik planlamalar doğrultusunda sorunsuz ve kesintisiz şekilde ilerlemektedir.
Basında veya üçüncü taraf kaynaklarda dönem dönem yer bulan bu tarz haberler, kamuoyunu manipüle etmeye ve asılsız bir algı oluşturmaya yönelik spekülatif dezenformasyon faaliyetleridir. Yalnızca ilgili resmi makamlarca yapılan açıklamaların dikkate alınması önemle rica olunur." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde seyir halindeki asfalt yüklü tanker alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın, yanıcı yüke sıçramadan söndürüldü.
Mersin Valisi Atilla Toros başkanlığında düzenlenen değerlendirme ve koordinasyon toplantısında, kamu kurumlarının yürüttüğü hizmetler ile il genelinde devam eden proje ve yatırımlar ele alındı.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, "Birden Fazla Kişi Tarafından Gece Vakti Silahla Yağma" suçundan hakkında 18 yıl 4 ay 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü, polis ekiplerince yakalanarak tutuklandı.
Diyarbakır'da semt pazarlarında alışveriş yapan vatandaşlar, artan sebze ve meyve fiyatları nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını belirterek, alım gücünün her geçen gün düştüğünü ifade etti.