Eczaneden aldıkları ilaçları uyuşturucu yapımında kullanan 2 kişi yakalandı

İstanbul'da, halkın sağlığı için kullanılacak ilaçların içeriğinde bulunan etken maddeyi bir takım kimyasallarla ayrıştırarak uyuşturucu madde üretecekleri ortaya çıkan 2 kişi jandarmanın operasyonuyla yakalandı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Esenyurt İlçesinde ikamet (2) şüphelinin yasadışı yollarda temin ettikleri çok sayıda ilacı, çeşitli yollarla İstanbul ili Esenyurt ilçesine getirdikleri ve söz konusu ilaçların etken maddesini kullanarak uyuşturucu madde imal edecekleri bilgisini aldı.
Jandarma ekiplerince yapılan araştırma ve fiziki takip ile, başta “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma ve Sağlama” ile “Terör Örgütü Propagandası Yapmaktan” çok sayıda suç kayıtlarının bulunan H.İ.Ç ve M.K isimli şüphelilerin Esenyurt’ta bulunan 2 ayrı adresi kullandıkları tespit edildi.
Şüpheli şahısların ikamet ettiği bölge ve kullandıkları geçiş güzergâhlarını tutan Jandarma ekipleri, şüphelilerin değişik zamanlarda, kullandıkları adreslere, araçlarından indirdikleri çok sayıda koliyi taşıdıklarını belirledi.
Metamfetamin yapımında kullanacaklardı
Eş zamanlı operasyon için Jandarma ekiplerince belirlenen adreslerde yapılan aramalarda; eczanelerde satılan ve yaygın olarak kullanılan 302 bin 122 adet ilaç ele geçirildi. Şüphelilerin halkın sağlığı için kullanılacak ilaçların içeriğinde bulunan etken maddeyi bir takım kimyasallarla ayrıştırarak Uyuşturucu Madde (Metamfetamin) üretecekleri ortaya çıktı.
Yakalanan H.İ.Ç ve M.K çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilirken, bağlantılı oldukları kişilerin ele geçirilmesine yönelik çalışmalara devam ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da akraba iki aile arasında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Olay sonrası mahallede geniş güvenlik önlemleri alındı.
5 Temmuz 1993'te Erzincan Kemaliye'ye bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından gerçekleştirilen katliamın üzerinden 32 yıl geçti. 29'u erkek, 4'ü kadın olmak üzere 33 sivilin katledildiği olayın ardından mahkemelerden beklenen adalet hâlâ sağlanamadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrindeki zirvede, "israilin Lübnan, Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında hepimizin bildiği üzere Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor." dedi.
Kur'an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörü Rıdvan Üzümcü, Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada; Hazreti Hüseyin'in Kerbelâ'da şehid edilişinin İslam ümmetine bıraktığı mesajları hatırlatarak, bu anlamlı günün birlik, kardeşlik ve zulme karşı direniş bilinciyle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.