Eroin ve kaçak sigara ele geçirildi
Van’da iki ayrı noktada yapılan operasyonda, eroin maddesi ve kaçak sigara ele geçirildi.
Van’ın şehirlerarası otobüs terminalinde, İstanbul’a gidecek olan bir otobüste yapılan aramada bir kilo 900 gram eroin, Van-Özalp Karayolu üzerinde yapılan uygulamada ise 9 bin 430 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Van İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Van'dan İstanbul'a gidecek olan bir otobüste yapılan kontrol esnasında, durumundan şüphelenilen Ş.M, A.S. ve E.D. isimli şahısların bagajlarında bir arama gerçekleştirildi.
Yapılan aramada, çocuk puseti tabanına zulalanmış 3 paket halinde toplam bir kilo 900 gram eroin maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıslar, haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
Öte yandan Özalp İlçe Emniyet Amirliği görevlileri tarafından Van-Özalp Karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında, durumundan şüphelenilerek durdurulan 65 plaka sayılı araçta yapılan aramada toplam 9 bin 430 paket kaçak sigara ele geçirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, merkez Simani Mahallesi Muhtarı Tahsin Çeçen’in daveti üzerine, mahallede yıllardır devam eden giriş-çıkış sorununu sahada değerlendirmek üzere incelemelerde bulundu.
2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu, hafta sonu da çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Rusya ile doğalgaz ve nükleer sektörlerindeki enerji ortaklığının karşılıklı güven ve uzun vadeli beklentiler temelinde geliştiğini açıkladı. Bayraktar, Pakistan'la da enerji iş birliğini derinleştirdiklerini kaydetti.
Milli Savunma Bakanlığı, 4-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen görev ve faaliyetleri kapsamında 4 PKK’lının teslim olduğunu bildirdi.