Eskişehir merkezli FETÖ operasyonu: 5 gözaltı

Eskişehir merkezli 3 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 5 şüpheli gözaltına alındı.
Eskişehir merkezli 3 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonlarda, 2'si muvazzaf 5 havacı astsubayın gözaltına alındığı belirtildi.
Edinilen bilgilere göre, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 5 Temmuz'da Eskişehir, Ankara ve Balıkesir illerinde farklı adreslere eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.
Söz konusu operasyonda 2'si muvazzaf, 1'i meslekten ihraç edilmiş ve 2'si de geçici olarak meslekten uzaklaştırıldığı belirtilen toplamda 5 havacı astsubay gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki sorgulamalarının ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın konuşması uzadığı için toplantıdan ayrıldı' iddiası doğru değildir." açıklamasını yaptı.
Ankara'da, Anıt Caddesi'nde düzenlenecek etkinlik ile ilgili olarak saat 14.00'ten itibaren bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Suriye'ye yönelik yaptırımların önemli bir bölümünün daha kaldırılmış olması olumlu bir gelişmedir." dedi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Leman dergisinin aşağılık hakaretine ve buna sahip çıkan bazı TV kanallarına tepki göstererek, "Buradan yayıncılarımızı uyarıyoruz: RTÜK olarak bu yayınları sadece izlemekle kalmıyor, her birini titizlikle inceliyoruz. Kimsenin bu ülkenin inancına ve değerlerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz." dedi.